Дріжджове тісто для пирогів, пасок, пиріжків

Дріжджове тісто для пирогів, пасок, пиріжків – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Для того, щоб тісто вийшло пишним і здобних потрібно , в першу чергу, (навіть для швидкого вироби) підготувати опару. Для цього підігріваємо молоко до 30-35 градусів (тепле) і в нього додаємо 1 ст. л цукру і 1 ст. л (повну) сухих дріжджів. Перемішуємо суміш і ставимо її на 3-5 хвилин у тепле місце.

Після того, як опара трохи спіниться, додаємо в неї цукор, ванільний цукор і одне яйце. Все ретельно перемішуємо.

Додаємо розтоплене вершкове масло і борошно. При цьому обов’язково борошно просіваємо, насичуючи киснем.

Замішуємо м’яке тісто. Воно готове, коли під впливом вершкового масла перестає прилипати до рук. Накриваємо заготівлю чистою серветкою.Ставимо його в тепле місце підходити.

Приблизно через 0.5-1 годину тісто збільшиться в розмірі вдвічі. З такої заготовки вже можна робити різну випічку. Так само можна його обім’яти і почекати ще пів години , коли воно підніметься. Таке тісто при випіканні пористим і повітряним, але більш сухим. Тісто готове. Можна приступати до формування випічки.