Дріжджові булочки з цибулею, часником і молодою кропивою

Дріжджові булочки з цибулею, часником і молодою кропивою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розтерти дріжджі з цукром, ложкою борошна і суміш розчинити в теплому молоці. Відправити опару підніматися в тепле місце на 10-15 хвилин.

У готову опару додати сіль, розтоплене і повністю охолоджене вершкове масло. Перемішати.

Поступово додаючи борошно, потрібно замістити і м’яке еластичне тісто. Відправити тісто в тепле місце підніматися – як мінімум удвічі.

Тим часом, потрібно збити в блендері холодне вершкове масло з рубаним зеленим луком, молодим часником і кропивою. Перш ніж додавати кропиву в страви, її треба ошпарити окропом. Тоді всі шипи підуть, зелень стане м’якою і податливою. Зліпити з тіста кульки і викласти на деко, змащене маслом. Начинити кульки ароматною начинкою, яку важливо підсолити за смаком. Відправити блюдо в духовку – випікатися до рум’яності.

Подавати теплі і ароматні булочки з зеленню до борщу чи супу. Приємного апетиту!