Для початку спечемо основу нашого десерту – бісквіт. У глибокий посуд розіб’ємо яйця, додамо цукор.
Взобьем все міксером до утворення білої піни. Можна використовувати віночок, але це займе багато часу.
В окремому посуді змішуємо всі сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач тіста, какао.
У ємність, де збивали яйця з цукром, висипаємо вище приготовану суміш. Вливаємо молоко і рослинне масло.
Все змішуємо з допомогою міксера, але можна так само використовувати віночок.
Форму для випікання застеляємо пергаментом. Це дуже зручно і практично. Наш бісквіт не пригорить і не прилипне до паперу. Бісквітну суміш виливаємо на папір і розподіляємо по всьому периметру форми тонким шаром. Суміш виходить густа, з цього, для того щоб розподілити її, краще використовувати будь столовий предмет: ніж, ложку, лопатку. У попередньо розігріту духовку ставимо випікатися бісквіт. Випікаємо при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.
Поки готуватися корж, приготуємо начинку. В якості начинки будемо використовувати шоколадну глазур. У ємність, яку будемо нагрівати на вогні, висипаємо цукор і какао.
Перемішуємо, вливаємо молоко, ще раз перемішуємо. Ставимо на середній вогонь, нагріваємо постійно помішуючи, поки глазур не почне закипати
Як тільки з’являться перші бульбашки, це 1-2 хвилини, знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло. Воно має розчинитися. Глазур готова.
Дістаємо готовий корж. Отлепляем його папери. Просочуємо бісквіт сиропом. Я використовую м’ятний сироп, він додає незвичайний смак десерти, але можна взяти сироп на ваш смак.
Змащуємо бісквіт глазур’ю. Але всю її не виливаємо, вона нам буде потрібна.
Скручуємо корж в рулет. Перекладаємо рулет в блюдо.Змащуємо зверху десерт глазур’ю і відправляємо в холодильник для просочення на 20-30 хвилин.
По закінченню часу, дістаємо рулет і розрізаємо на порційні шматки. Дуже шоколадне тістечко готово. Приємного апетиту!