Екзотика по-російськи або юшка з акули

Екзотика по-російськи або юшка з акули – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стейки акули розморозимо, добре промиємо, відкладемо в сторону. Почистимо картоплю, цибулю та моркву. Картопля наріжемо кубиками, цибулю дрібно наріжемо, морква натремо на крупній тертці. У киплячу воду в першу чергу опускаємо картоплю, нарізану кубиком. Почекавши поки він повариться протягом 5 хвилин після закипання, опускаємо в юшку цибулину, дрібно нарізану і натерту на крупній тертці моркву. Потім висипаємо кукурудзяну крупу (кукурудзяну крупу ми можете замінити на пшоно, воно теж відмінно підходить для рибних супів). Овочі та крупи повинні поваритися хвилин 10 до напівготовності.

У майже готовий відвар з овочами опускаємо стейки з акули. Після закипання бульйону, все солимо за смаком, додаємо чорний мелений перець, знову ж таки за смаком, і варимо юшку до готовності рибки.

У самому кінці додаємо за бажанням зелень, спеції, лавровий лист. (Порада: із зелені краще всього додати стандартну петрушку і трохи кропу. Будь-яка сильно пряна трава буде перебивати весь смак риби. Те ж саме відноситься до прянощів). Можна дістати стейки риби і видалити кісточки, а м’якоть риби відправити назад в суп. Так вам простіше буде вживати вуха, не витягуючи і не длубаючись у кісточках.

Через пару хвилин рибний суп вимикаємо, закриваємо кришкою і даємо настоятися, перш ніж почнемо їсти. Приблизно, дайте йому 10 хвилин. Від цього вуха стане смачнішим. Подавати юшку з акули можна, сервировав її зеленню, сметаною або лимонної часточкою. Приємного апетиту!