На великій дошці (або на столі розстелити смужки бекону. Посолити, поперчити (якщо вам подобається якась своя травичка, посипте).
Яловичу вирізку помити, обсушити, видалити зайві жили. Викласти на край бекону м’ясо яловичини і загорнути в рулет.
Яловичу вирізку нарізати на великі шматки з завширшки бекону. Перев’язати шпагатом кожен бочонок. М’ясо посолити, поперчити зверху і знизу. Виходять ось такі апетитні барила.
Розжарити сковороду з рослинним маслом на великому вогні. Потім викласти м’ясо в беконі і зменшити вогонь до середнього. Смажити 1 хвилину одну сторону і ще стільки ж іншу сторону. Вимкнути вогонь. (Смаження на цьому етапі потрібна для того, щоб у м’яса утворилася скоринка, і при запіканні вирізка залишалася соковитою).
Духовку нагріти до 100 градусів. Філе-міньйон перекласти в вогнетривку форму (змащувати форму немає необхідності) і запікати близько 15 хвилин на середньому рівні. Виходить соковите м’ясо, але без крові. Тобто середньої прожарки (medium), те, що мені треба. Якщо ви бажаєте, м’ясо з кров’ю (rare), зменшіть час запікання. Якщо повністю просмажене (well done), збільшіть до 25-30 хвилин.
Приготувати гарнір. Нарізати цукіні (або інші овочі, на ваш смак).
Обсмажити їх на рослинній олії з невеликим додаванням часнику. Посолити, поперчити, смажити до готовності.
Після повного приготування філе-міньйон, яловичину витягнути з духовки, зняти шпагат, накрити фольгою і дати відпочити 10 хвилин. На плоску тарілку викласти гарнір, зверху викласти філе-міньйон з яловичини. Полити вершково-огірковим соусом з часником (рецепт тут). Приємного апетиту!