Філе-міньйон з яловичини з овочами

Філе-міньйон з яловичини з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На великій дошці (або на столі розстелити смужки бекону. Посолити, поперчити (якщо вам подобається якась своя травичка, посипте).

Яловичу вирізку помити, обсушити, видалити зайві жили. Викласти на край бекону м’ясо яловичини і загорнути в рулет.

Яловичу вирізку нарізати на великі шматки з завширшки бекону. Перев’язати шпагатом кожен бочонок. М’ясо посолити, поперчити зверху і знизу. Виходять ось такі апетитні барила.

Розжарити сковороду з рослинним маслом на великому вогні. Потім викласти м’ясо в беконі і зменшити вогонь до середнього. Смажити 1 хвилину одну сторону і ще стільки ж іншу сторону. Вимкнути вогонь. (Смаження на цьому етапі потрібна для того, щоб у м’яса утворилася скоринка, і при запіканні вирізка залишалася соковитою).

Духовку нагріти до 100 градусів. Філе-міньйон перекласти в вогнетривку форму (змащувати форму немає необхідності) і запікати близько 15 хвилин на середньому рівні. Виходить соковите м’ясо, але без крові. Тобто середньої прожарки (medium), те, що мені треба. Якщо ви бажаєте, м’ясо з кров’ю (rare), зменшіть час запікання. Якщо повністю просмажене (well done), збільшіть до 25-30 хвилин.

Приготувати гарнір. Нарізати цукіні (або інші овочі, на ваш смак).

Обсмажити їх на рослинній олії з невеликим додаванням часнику. Посолити, поперчити, смажити до готовності.

Після повного приготування філе-міньйон, яловичину витягнути з духовки, зняти шпагат, накрити фольгою і дати відпочити 10 хвилин. На плоску тарілку викласти гарнір, зверху викласти філе-міньйон з яловичини. Полити вершково-огірковим соусом з часником (рецепт тут). Приємного апетиту!