Філе минтая під соусом з овочами і сиром

Філе минтая під соусом з овочами і з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.







Минтай, на відміну від пангасіуса риба не донна і не така жирна, як його побратим, тому щоб філе не було сухим я додаю масла рослинного або більше домашніх вершків в соус.
Поки филешки розморожуються, готую соус. Для цього в ємність кладу 3 ст. ложки аджики (домашнього приготування), нарізаю цибулю кубиками, додаю до аджике, сюди ж 5 ст. ложок домашніх вершків, 0,5 пучка зелені (у мене кріп і петрушка) і щіпку солі. Всі ці інгредієнти пюрирую за допомогою заглибного блендера. Соус готовий.




Філе розморозилося, промиваю під проточною водою і ріжу на шматочки. Беру деко, застеляють пергаментом, поливають рослинним маслом і ріжу півкільцями залишився лук. Далі викладаю його на пергамент змащений рослинним маслом і роблю як би повітряну подушку для філе риби.



Потім ріжу 0,5 кабачка на часточки мм 5 кожну, солю і трохи даю постояти на дошці. Далі півкільцями нарізаю перець. Нарізані кільця кабачка і перцю викладаю на філе риби. Заливаю отриманим соусом.

Такими ж шматочками ріжу картоплю і моркву, все викладаю зверху соусу, дрібно рублю часник і овочі, додаю води і в духовку.




Запікаю при температурі 200 градусів 30 хвилин. Поки минтай печеться в духовці, на дрібну тертку натираю сир.
За 15 хвилин до готовності додаю сир до готового блюда і зменшую температуру до 180 градусів.
Смачно і ароматно, їсти можна і в гарячому вигляді, і коли остигає.
Приємного апетиту!