Яйця збити з цукром і дрібкою солі. Додати воду і молоко, добре перемішати. Додати ванілін і просіяне борошно, перемішати.
Повинно вийти ось таке рідке тісто. Тісто відкласти на 30 хвилин, для того щоб «вийшов» повітря.
Розігріти тефлонову сковороду, змащену невеликою кількістю масла. (Якщо використовуєте чавунну сковороду – взагалі ніяких проблем з прилипання не буде. Головне сковороду добре розжарити, а рослинної олії лити, буквально, кілька крапель або просто змащувати поверхню сковорідки пензликом. Тоді французькі крепи вийдуть хрусткими). На розпечену сковороду вилити трохи тіста. Піч блін до золотистого кольору з обох сторін. А ось такі вийшли чудові французькі крепи.
Приготувати начинку з яблук і родзинок.
Родзинки замочити у кип’яченій гарячій воді. Відкласти в сторону.
Яблуко гарненько помити, видалити серцевину, очистити від шкірки, нарізати кубиками. (Бажано брати міцне яблуко, щоб після термообробки воно зберегло форму, і начинка не перетворилася на кашу). Перекласти яблучні кубики в сковороду, додати вершкове масло і цукор. Смажити на середньому вогні до карамелізації яблук (близько 5 хвилин, з моменту як масло розтане).
Додати до яблук розпарений ізюм. (Якщо яблуко потрапило кисле, покладіть більше цукру, або ще краще мед).
Додати кілька крапель лимонного соку. Перемішати, тушкувати ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню, остудити.
Взяти блін, перевернути його виворітною стороною, викласти по центру яблучну начинку. Загорнути блін в трубочку. Повторити процес з іншими млинцями.
Подавати до столу теплими.
Приємного апетиту!