Фріттата з пастою, болгарським перцем і зеленим горошком

Фріттата з пастою, болгарським перцем і зеленим горошком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В Італії фріттата є популярним ранковим блюдом, яке нагадує традиційний пишний омлет, правда, є і деякі відмінності. Ситну фріттату можна приготувати з пастою, горошком і перцем.

Інгредієнти

гілочки свіжого чебрецю – на свій смак
заздалегідь відварена паста – 260 г
тонкомолота сіль морська – на свій смак
сирі яйця курячі великі – 7 штук
ароматне масло оливкове – на свій смак
сир тертий будь-якого твердого сорту – 210 г
великий перець солодкий – 1 шт. болгарський (жовтий або червоний)
горошок зелений – 2 жмені

Як приготувати Фріттата з пастою, болгарським перцем і зеленим горошком

В Італії фріттата є популярним ранковим блюдом, яке сильно нагадує традиційний пишний омлет, правда, є і деякі відмінності. Так, наприклад, до складу фріттати входить набагато більше різноманітних компонентів, завдяки яким це італійське блюдо виходить більш ситним і красивим. До складу цієї страви, як правило, входять якісь сири, а також соковиті і яскраві овочі, і м’ясні та ковбасні вироби. Склад фріттати за своїм бажанням завжди можна змінити, включити будь-які улюблені приправи, а також городню ароматну зелень.

Ще одна відмінність фріттати від звичайного пишного омлету полягає в тому, що це блюдо починають готувати спочатку на плиті, потім доводять до повної готовності вже в духовій шафі. З цієї самої причини італійські господині використовують спеціальні глибокі сковорідки, які можна буде за необхідності і поставити в духову шафу.

Чудову і дуже ситну фріттату можна приготувати з додаванням заздалегідь відварену пасти, а також з солодким перцем і зеленим горошком.

Покроковий рецепт

Спочатку у важкій сковороді прогріти ароматне масло оливкове, а поки воно розігрівається, нарізати дрібно промитий солодкий перець, а також відварену пасту при частому помішуванні.

Далі насипати на сковорідку і зелений горошок в достатній кількості, продовжити процес готування ще кілька хвилин, а поки готуються овочі з пастою, можна в окремому посуді з’єднати попередньо частина натертого твердого сиру і сирі курячі яйця. Збити ці компоненти, потім перелити рівномірно в сковорідку, яку можна буде поставити в духовку. Зверху насипати листочки свіжого чебрецю, накрити фріттату кришкою або просто щільно закрити харчовою фольгою.

Продовжити процес готування вже в духовій шафі при середній температурі до тих пір, поки не схопиться яєчна маса. Потім приготоване блюдо присипати тертим сиром і продовжити процес готування, як тільки фріттата буде готова повністю, остудити її зовсім трохи, потім нарізати порційними шматками і подавати до столу.