Рис заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин. Сухофрукти моєму і замочуємо в окропі на таку ж кількість часу.
В цей час моркву нарізаємо невеликими брусочками або просто натираємо на крупній тертці. У казані розплавляємо трохи вершкового масла й обсмажуємо моркву кілька хвилин.
Вводимо курагу і чорнослив, попередньо нарізані невеликими смужками, і тушкуємо ще хвилинку.
Додаємо спеції. Ідеальним варіантом вважається барбарис, але він рідко буває під рукою. Можна додавати у фруктовий плов коріандр, мускатний горіх. Тільки потім вводимо рис, ретельно промитий під проточною прохолодною водою. Кладемо цукор, акуратно перемішуємо і заливаємо водою, щоб вона злегка покривала рис.
Тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин, періодично перевіряючи, а після подаємо до столу..