Фруктовий салат

Фруктовий салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готується цей фруктовий салат з різноманітних фруктів, але його родзинка криється у цікавій заправці.

Інгредієнти

зелений виноград – гроно
червоний виноград – гроно
апельсини або мандарини – 1 апельсин або 3 мандарина
яблука зелені – 1 шт.
яблука червоні – 1 шт.
ананас – кілька скибочок
Заправка:
йогурт – 3 столові ложки
сметана – 3 столові ложки
цукор – 1/2 склянки або за смаком
лимонний сік – 1 столова ложка

Як приготувати Фруктовий салат

Спочатку ми з сім’єю спробували цей салат в місцевому кафе. Ніколи не думала, що можна нарізати, змішати фрукти, заправити йогуртом або ще яким-небудь солодким соусом і вийде так смачно!

Тепер я роблю цей салат часто. Якщо фрукти використовувати холодні, він дуже хороший в спекотний літній день.

Покроковий рецепт

1. Ананас з апельсинами (або мандаринами, це ви обираєте на свій смак) очищають, нарізають невеликими кубиками.

2. Червоний і зелений виноград промиваємо, обсушуємо і ріжемо навпіл. Бажано виноград брати сорти киш-миш, він без кісточок. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо перегородки і кісточку і нарізаємо шматочками.

3. Сметану змішують з йогуртом, додають лимонний сік і цукор. Я б додала половину цукру і, за необхідності, можна додати решту, якщо не солодко.

4. Фруктовий салат заправляють солодкої сметанною-йогуртовій сумішшю. Акуратно перемішують. Перекладають масу в салатник. Можна прикрасити салат лимонною цедрою.

5. Подавати можна відразу, поки фрукти не виділили багато зайвого соку. Приємного апетиту!