Готується цей фруктовий салат з різноманітних фруктів, але його родзинка криється у цікавій заправці.
Інгредієнти
зелений виноград – гроно | |
червоний виноград – гроно | |
апельсини або мандарини – 1 апельсин або 3 мандарина | |
яблука зелені – 1 шт. | |
яблука червоні – 1 шт. | |
ананас – кілька скибочок | |
Заправка: | |
йогурт – 3 столові ложки | |
сметана – 3 столові ложки | |
цукор – 1/2 склянки або за смаком | |
лимонний сік – 1 столова ложка |
Спочатку ми з сім’єю спробували цей салат в місцевому кафе. Ніколи не думала, що можна нарізати, змішати фрукти, заправити йогуртом або ще яким-небудь солодким соусом і вийде так смачно!
Тепер я роблю цей салат часто. Якщо фрукти використовувати холодні, він дуже хороший в спекотний літній день.
Покроковий рецепт
1. Ананас з апельсинами (або мандаринами, це ви обираєте на свій смак) очищають, нарізають невеликими кубиками.
2. Червоний і зелений виноград промиваємо, обсушуємо і ріжемо навпіл. Бажано виноград брати сорти киш-миш, він без кісточок. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо перегородки і кісточку і нарізаємо шматочками.
3. Сметану змішують з йогуртом, додають лимонний сік і цукор. Я б додала половину цукру і, за необхідності, можна додати решту, якщо не солодко.
4. Фруктовий салат заправляють солодкої сметанною-йогуртовій сумішшю. Акуратно перемішують. Перекладають масу в салатник. Можна прикрасити салат лимонною цедрою.
5. Подавати можна відразу, поки фрукти не виділили багато зайвого соку. Приємного апетиту!