Ганаш-шоколадний крем на вершках

Ганаш-шоколадний крем на вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

100 г гіркого шоколаду наламати і перекласти в невелику чашу. Влити в миску з шоколадом 100 мл гарячих вершків 35 % (якщо використовуєте меншу відсоткову жирність, трохи зменшіть кількість вершків). Можна залишити все як є на пару хвилин, щоб шоколад підтанув.

Потім шоколад з вершками перемішати до отримання однорідної консистенції. Додати 30 г розм’якшеного вершкового масла. Можна в ганаш додати трохи ароматизатора або лікеру.

Гарненько заважати за допомогою виделки або віночка до тих пір, поки суміш не стане гладкою і блискучою. Ганаш готовий. Можна застосовувати шоколадний крем на вершках за призначенням в якості покриттів на торт, прошарків коржів або просто вмочати в нього булочки, круасани, булочки… (якщо ви вирішили використовувати ганаш як макательного крему, збільште кількість вершків до потрібної вам консистенції). Якщо ви приберете шоколадний крем в холодильник він трохи загусне, враховуйте це. Хочете повернути йому первісну консистенцію – просто розігрійте охолоджений ганаш на водяній бані.

Пропоную вам приготувати чудовий смачний “пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем”. Ганаш після покриття такого торта при нарізці ножем не тріскається і не розтікається при кімнатній температурі. Достатньо один раз охолодити в холодильнику.

Або ось такий торт “Сметанник” під ганашем.