Ганаш-шоколадний крем на вершках

Ганаш-шоколадний крем на вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ганаш – це шоколадний крем, і використовувати його можна в випічці в різних напрямках.

Для приготування ганаша потрібно змішати шоколад та гарячі вершки, для еластичності крему додається трохи вершкового масла. Можна додавати різні ароматизатори. Ганаш можна приготувати бажаної густоти і досягти консистенції від самої густий…до рідкого шоколадного соусу. Чим більше вершків даних пропорціях, тим рідше буде консистенція. Рідкий ганаш найчастіше використовують для просочення тортів, як шоколадного соусу, іноді його збивають. Густий ганаш використовують для покриття пирогів, тортів, цукерок трюфелів. Ганаш можна приготувати заздалегідь і прибрати в холодильник, перед вживанням просто розігріти. Однак враховуйте, що охолоджений ганаш втрачає свій блиск і стає матовим.

Якщо ви хочете отримати білий ганаш, використовуйте замість чорного гіркого шоколаду – білий. Такий білий шоколадний крем хороший для приготування цукерок. Знову ж варіюйте кількість вершків в залежності від бажаної консистенції і не забувайте враховувати їх жирність. Чим менше жирність у вершків, тим рідині вийде ганаш.

Покроковий рецепт