Для приготування використовувалася гарбуз невеликого розміру.
Інгредієнти
Гарбуз – 1 шт | |
М’ясо – 200 гр | |
Картопля – 2 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Чорний мелений перець – 1 ч. л. | |
Каррі – 1 ч. л | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Сіль – за смаком |
Гарбуз любить яскраве сонячне світло і тепло, родом вона з Мексики. Стародавні люди вживали гарбуз не тільки в їжу, але робили з неї посуд, музичні інструменти, т. к. шкірка гарбуза з часом стає дуже твердою і міцною. У країнах Африки та Азії в їжу вживають не тільки плоди, але і квіти і пагони гарбуза. Колірне розмаїтість гарбуза робить її дійсною прикрасою столу. З гарбузом будь-яке блюдо стає смачним, яскравим і незвичайним.
Покроковий рецепт
Підготуємо гарбуз: відріжемо верхню частину, очистимо з допомогою ложки від насіння. Внутрішню частину гарбуза посолимо.
Поріжемо м’ясо, цибулю, моркву і обсмажимо в рослинному маслі. Додамо сіль, чорний мелений перець і каррі,
Картопля поріжемо кубиками.
Складемо в гарбуз шарами обсмажене м’ясо, моркву, цибулю і картоплю. Зверху покладемо вершкове масло і закриємо верхівкою гарбуза.
Поставимо в розігріту до 150 0 С духовку і готуємо 30 хвилин.