Гарбузова каша з медом і родзинками Золота осінь

Гарбузова каша з медом і родзинками Золота осінь – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Золота пора осені викликає високі емоції та безліч асоціацій. Охристі м’які відтінки присутні як в нерукотворних деталях природи, так і в повсякденному житті людини, зокрема, в кулінарних рецептах. Не лише колір золота прикрашає наше життя в цей час, але й багата «золота розсип» вітамінів і мікроелементів все частіше стають гостями на осінньому столі.

Сонячної королевою осінніх овочів (хоча багато вчених відносять її до фруктів) – вважається гарбуз. Те, що вона у багатьох традиціях шанується нарівні з хлібом – відомо багатьом. Її образ часто сприймають як символ західноєвропейського свята Хеллоуїна. Ми поважаємо звичаїв інших народностей, але не забуваємо і своїх споконвічних, дбайливо оберігаючи і передаючи їх дітям. Кашу з гарбуза на Русі готували здавна, особливо популярна вона була на півдні.

Рецепт, яким я ділюся, передала мені бабуся, вірніше сказати – я сама його перейняла. Правда, процес приготування відбувався в російської печі. Якщо є у когось така можливість – кращого не придумати. Особливістю цієї каші є наявність двох видів круп – рисової та пшоняної. Зерно треба ретельно промити, відкинути і добре підсушити на розігрітій сковороді, тоді воно набуде ефект пропаренности і в готовому вигляді не стане замазкою, а буде мати приємну структуру.

Покроковий рецепт