Необхідні інгредієнти…
З’єднати рис з пшоном і ретельно промити кілька разів, поки вода не стане світлою. Відкинути на друшляк;
Помити і очистити гарбуз. Порізати на великі кубики 1,5х1,5 см;
Крупу викласти на сковороду і просушити, постійно помішуючи – на це йде хвилин 5-7. Це саме чарівне дійство – так як суміш при висиханні рухається, ніби жива. Цей процес бабуся завжди довіряла мені. А ви можете підключати своїх діток;
Підготовлені продукти викласти в каструльку, додати сіль перемішати, поставити на повільний вогонь і залити двома склянками окропу; Не повністю накривати кришкою – давати воді перший час випаровуватися, так як є ймовірність витікання киплячої рідини на плиту;
Через одну-дві хвилини, покласти частину вершкового масла – воно обволікає всі складові частини, об’єднуючи їх в якесь ціле.
Слідом за маслом відправити ізюм;
Інтенсивно не заважати, але акуратно контролювати стан дна, щоб уникнути пригорання. Для цього підтримувати температуру в режимі томління, ні в якому разі не використовувати великий вогонь!
Зігріти склянку молока до 60-70 градусів – влити;
Додати масло, що залишилося;
Вимкнути. Накрити щільно кришкою і дати настоятися; Мед додати в гарячу масу, а в трохи остигнула, краще відразу в порційну тарілку, так як мед при високій температурі втрачає свою цінність.
Їжте із задоволенням і балуйте своїх коханих! Приємного апетиту!