Гарбуз – помаранчеве диво, яке піднімає настрій в осінні дні і зимові холоди!
Інгредієнти
Гарбузове пюре – 300 мл | |
Кокосова стружка – 1/2 склянки | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 100 — 120 м (в залежності від сорту і солодощі гарбуза) | |
Ванілін – 1 пакетик | |
Сіль – щіпка | |
Сік лимона – 3 столових ложки | |
Цедра лимона – 1 лимона | |
Рослинне масло – 80 мл | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Борошно – 1-1,5 склянки | |
Для глазурі: | |
Сік лимона – 2 столових ложки | |
Цукрова пудра – 70-100 г |
Гарбуз містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Вітамін С рятує прохолодною восени від осінніх застуд, вітамін В знімає втому і дратівливість, а також робить волосся пишними, нігті міцними, вітамін А і Е бореться з передчасним старінням. Гарбуз містить рідкісний вітамін Т, який сприяє полегшенню перетравлення важкої їжі і перешкоджає ожирінню. Так само, в гарбузі величезна кількість заліза, солі калію, магнію, каротину, клітковини, кальцію. Гарбуз відмінно виводить воду і солі з організму, не дратуючи при цьому ниркову тканину. Гарбуз корисний овоч для сердечників, так як покращує роботу серця і судини.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 кексів.
Покроковий рецепт
Гарбуз очистити, порізати шматочками. Закип’ятити злегка підсолену воду, закинути гарбузове шматочки. Варити гарбуз до готовності. Потім злити воду, подрібнити блендером. Додати гарбузове пюре 1/ 2 склянки кокосової стружки, перемішати столовою ложкою.
2 курячих яйця збити з 100 – 120 г цукру за допомогою виделки. Додати 2 – 3 столових ложки лимонного соку, щіпку солі, 1 пакетик ванільного цукру, перемішати.
З’єднати 2 отримані суміші.
Додати 80 мл рослинного масла і лимонну цедру 1 лимона, гарненько перемішати. Слідом додати 1 чайну ложку розпушувача і 1 склянку просіяного борошна. Ретельно перемішати до однорідної маси. Якщо необхідно, додати ще пів склянки просіяного борошна. Тісто повинно вийти по консистенції як на круті оладки і трохи тягуче.
Гарбузове тісто розкласти по силіконових формочках (якщо ви використовуєте залізні форми, змастіть їх маслом). Випікати кекси з гарбуза при 180 градусів близько 25-30 хвилин. Готові кекси вийняти їх духовки, остудити.
Приготувати лимонну глазур: 2 столові ложки лимонного соку змішати з 70 – 100 р цукрової пудри. Гарненько перемішати до однорідної консистенції за допомогою виделки. Остиглі кекси покрити глазур’ю.
Гарбузове міні кекси з лимонною глазур’ю готові! Можна пити чай! Приємного апетиту!