Апельсин вигідно відтіняє гарбуз – сподобається навіть тим, хто вважає, що гарбуз йому не за смаком.
Інгредієнти
гарбуз (очищена) – 1 кг | |
цукор – 100 г | |
вода питна – 1 л | |
апельсин – 1 шт. | |
лимон – 1 шт. | |
бадьян, кориця – за бажанням |
Не секрет, що гарбузовий сік дуже корисний для організму. По вмісту корисних мікроелементів та вітамінів він не поступається звичним для нас фруктовим сокам. У моїй родині такий сік – частий гість на столі. Дуже довго не набридає, так що для мене його приготування стало вже звичним процесом. Воно не відніме у Вас багато часу і сил: все дуже легко і просто – спробуйте, переконайтеся в цьому самі.
Покроковий рецепт
Очищену гарбуз необхідно порізати середніми шматочками. Укласти в каструлю, залити водою так, щоб гарбуз була повністю покрита.
Варити до повної готовності: гарбуз повинна стати м’якою. У процесі варіння потрібно перемішати гарбуз 1-2 рази. Злити воду і остудити. Додати цукор.
Пюрировать гарбуз з допомогою заглибного або стаціонарного блендера.
Долити питної води (бажано охолодженою до отримання потрібної консистенції. Кількість води можна варіювати за своїм смаком.
Додати сік лимона і апельсина. Розмішати до однорідності. Наявність і кількість цукру і лимонного соку також слід регулювати за смаком. При необхідності можна пропустити сік через сито: це допоможе позбутися від дрібних неподрібнених шматочків і зробить напій більш однорідним.
Додати цедру апельсина: зняту з допомогою терки або ножа. За бажанням можна додати бадьян і корицю. Дати соку трохи настоятися. Подавати охолодженим.