Гарбуз почистити від шкірки, помити. В цей час поставити на вогонь каструлю з сочевицею.
Гарбуз порізати на середні шматочки і додати в киплячу воду до сочевиці.
Ароматна зажарка для супу може бути різна. Наприклад: дрібно нарізану цибулю змішати з подрібненою морквою, обсмажити на оливковій олії до розм’якшення овочів, після згасити в томатній пасті протягом 5 хвилин.
Засмажку опустити в суп. По закінченню 30 хвилин в суп додати пару лаврових листків і вимкнути плиту. Перед пюрированием суп необхідно остудити.
Поки суп остигає, приготуємо булгур. У каструлю з розігрітим оливковою олією опустити булгур, обсмажити до золотистого кольору, інтенсивно помішуючи, залити водою і варити до готовності 20 хвилин. Відкинути на друшляк.
Хліб нарізати на шматочки середнього розміру, додати до хліба гранульований часник, базилік і подрібнену зелень. Перемішати. На попередньо розігріту сковорідку з оливковою олією викласти хліб і обсмажувати 4-5 хвилин.
Суп подрібнити блендером до консистенції густе пюре.
Перед подачею в тарілку додати дві столові ложки булгуру, налити гарбузовий суп і викласти зверху грінки. М-м-м смакота!