Готуватися вона швидко і просто. Виходить смачною і ситною.
Інгредієнти
гарбуз – 300 грам | |
пшоно – 250 грам | |
масло вершкове – 40 грам | |
молоко – 450-500 мл | |
сіль, цукор – за смаком |
Я просто обожнюю таку кашу, як і мої діти. Вона мені чомусь нагадує смак дитинства. Ароматна, смачна і корисна. У нас в родині ми її називаємо сонячної, так як колір асоціюється з сонцем. Я її роблю на молоці, якщо хочеться пісної каші, тоді просто на воді. Хоча смакові якості вона на мою думку трохи втратить. Готую її дуже часто, так як заморожую гарбуз на зиму.
Існує кілька способів приготування такої каші. Можна окремо відварити крупу і гарбуз, а потім, подрібнивши гарбуз, змішати їх.
В моєму способі гарбуз добре розварюється і при перемішуванні частково подрібнюється. Звичайно, шматочки гарбуза залишаються, але нам це, навпаки, подобається.
Покроковий рецепт
Гарбуз очищаємо від шкірки і від насіння і ріжемо на невеликі шматочки. Ставимо відварювати в підсоленій воді 30 хвилин.
Пшоно промиваємо і після того, як гарбуз проваритися, додаємо до гарбузі.
Наливаємо молоко, додаємо цукор і варимо далі.
За п’ять-десять хвилин до готовності додаємо масло і перемішуємо.
Пробуємо на смак, якщо треба підсолюємо, додаємо цукор. Гарбузово-пшоняна каша готова.