Розсипчастий булгур – прекрасний гарнір з тонким горіховим смаком! Відмінна заміна звичного рису та макаронів!
Інгредієнти
Булгур – 1 ст. | |
Зіра – щіпка | |
Приправа для плову – 1 ч. л. | |
Сушений барбарис – 1 ч. л. | |
Сіль, перець – за смаком | |
Вода – 2 ст. |
Булгур популярний в країнах Сходу. У Росії ж ще не багато знають про цю чудову крупі. І даремно! Це звична нам з дитинства пшениця! Булгур дуже ароматний, з тонким горіховим смаком. Його можна додавати в різноманітні салати, супи, м’ясні та овочеві страви. При цьому готувати крупу зовсім не складно. Але є один маленький секрет!
Покроковий рецепт
Наливаємо олію в чашу мультиварки і включаємо режим «Смаження». Додаємо зіру і смажимо до появи аромату.
Потім висипаємо крупу і рівномірно обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Саме смаження розкриває аромат і горіховий смак булгуру. Це і є головний секрет.
Додаємо в миску спеції і заливаємо гарячою водою. Включаємо режим «Варка» 20 хвилин.
Ароматний і смачний булгур готовий. Можна подавати як гарнір або додати в салат. Приємного апетиту!