Це блюдо можна подавати у вигляді теплого салату або ж в якості гарніру з спаржі і помідорів.
Покроковий рецепт
1. Беруть молоді пагони спаржі, очищають їх. При бажанні ріжуть невеликими шматочками (але мені подобаються довгі), заливають окропом і тушкують п’ятнадцять -двадцять хвилин на тихому вогні.
2. Потім додають помідори. Якщо помідори великі, їх треба порізати часточками, якщо дрібні черрі, різати не треба. Тушкують разом зі спаржею ще хвилину.
3. У готове блюдо вливають вершки (жирність може бути будь-який). Вода при цьому повинна випаруватися. Додають за смаком сіль і чорний мелений перець.
4. Часник чистять і дрібненько нарізають, можна звичайно і видавити через чеснокодавку. Додають часник до спаржі і томатам.
5. Перед подачею спаржу з помідорами посипають тертим сиром паремезан. Можна посипати будь коханою нарізаною зеленню. Подається в теплому вигляді як гарнір або у вигляді теплого салату.