Гарнір з тушкованої капусти з перловкою

Гарнір з тушкованої капусти з перловкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сама корисна каша – це перлова і якщо її правильно приготувати, вона стане вашою улюбленою кашею.

Інгредієнти

перловка – 2 ст
цибуля ріпчаста – 1 шт
морква – 1 шт
капуста – 600 гр
томатна паста – 1 ст. л.
часник – 2 зубчики
сіль – за смаком
перець чорний мелений – за смаком
солодкий болгарський перець – 1 шт
лавровий лист – 3 шт
зелень – пучок

Як приготувати Гарнір з тушкованої капусти з перловкою

Не для кого не секрет, що перловка дуже корисна, але багато її не люблять згадуючи столовский варіант при радянському союзі. І мало хто здогадувався експериментувати з нею, що б отримати смачне, корисне і поживне блюдо. Пропоную вам спробувати дуже смачне блюдо – перловка з капустою.

Покроковий рецепт

Промиваємо перловку, заливаємо холодною водою і даємо їй постояти мінімум 1 годину, можна більше, якщо у вас є можливість. Я намагаюся її залишати на ніч, тоді вона швидше вариться.

Як тільки перловка настоїться (вона збільшиться в розмірі), промиваємо і заливаємо чистою водою, ставимо на вогонь, трохи підсолимо і варимо перловку на повільному вогні 40 хвилин.

Чистимо, миємо і ріжемо дрібно цибулю.

Моркву чистимо, миємо, тремо на крупній тертці.

Болгарський перець миємо, прибираємо плодоніжку і насіння, нарізаємо невеликими кубиками.

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.

До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо до м’якості моркви.

Додаємо нарізаний болгарський перець, тушкуємо хвилин п’ять.

Шаткуємо капусту.

Додаємо капусту в сковороду.

Додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо до м’якості капусти.

Додаємо лавровий лист, сіль, перець, зелень, спеції за смаком.

Тепер з’єднуємо капусту з готової перловкою.

Подаємо до столу. Приємного апетиту!