Сама корисна каша – це перлова і якщо її правильно приготувати, вона стане вашою улюбленою кашею.

Інгредієнти
| перловка – 2 ст | |
| цибуля ріпчаста – 1 шт | |
| морква – 1 шт | |
| капуста – 600 гр | |
| томатна паста – 1 ст. л. | |
| часник – 2 зубчики | |
| сіль – за смаком | |
| перець чорний мелений – за смаком | |
| солодкий болгарський перець – 1 шт | |
| лавровий лист – 3 шт | |
| зелень – пучок |
Не для кого не секрет, що перловка дуже корисна, але багато її не люблять згадуючи столовский варіант при радянському союзі. І мало хто здогадувався експериментувати з нею, що б отримати смачне, корисне і поживне блюдо. Пропоную вам спробувати дуже смачне блюдо – перловка з капустою.
Покроковий рецепт

Промиваємо перловку, заливаємо холодною водою і даємо їй постояти мінімум 1 годину, можна більше, якщо у вас є можливість. Я намагаюся її залишати на ніч, тоді вона швидше вариться.

Як тільки перловка настоїться (вона збільшиться в розмірі), промиваємо і заливаємо чистою водою, ставимо на вогонь, трохи підсолимо і варимо перловку на повільному вогні 40 хвилин.

Чистимо, миємо і ріжемо дрібно цибулю.

Моркву чистимо, миємо, тремо на крупній тертці.

Болгарський перець миємо, прибираємо плодоніжку і насіння, нарізаємо невеликими кубиками.

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.

До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо до м’якості моркви.

Додаємо нарізаний болгарський перець, тушкуємо хвилин п’ять.

Шаткуємо капусту.

Додаємо капусту в сковороду.

Додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо до м’якості капусти.

Додаємо лавровий лист, сіль, перець, зелень, спеції за смаком.

Тепер з’єднуємо капусту з готової перловкою.

Подаємо до столу. Приємного апетиту!
