Борщ дуже багатий всілякими вітамінами. Такий суп зігріє у холодну погоду і зарядить енергією. Насичений червоний колір страви додасть настрій.
Інгредієнти
м’ясо на кістці – 300 грамів краще використовувати свинину | |
буряк – 2 середні штуки червона | |
цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина | |
картопля – 1 велика картопля | |
зелень – пучок її можна вибрати за смаком, в рецепті кріп | |
томати – 4 штуки | |
сіль – за смаком щіпка | |
перець чорний мелений – за смаком щіпка | |
морква – 1 штука велика | |
масло рослинне – 5 -6 ст. л. |
Теплий за кольором і жаркий на смак борщ з м’ясом є ситним блюдом для поціновувачів прекрасної їжі.
Покроковий рецепт
У літрову каструлю кладемо м’ясо і заливаємо водою. Ставимо варитися на плиту. При закипання води знімаємо пінку (якщо така з’явиться) і робимо вогонь трохи тихіше, по інтенсивності.
Коли м’ясо звариться майже до готовності, кладемо в каструлю попередньо порізану картоплю.
Поки бульйон вариться, ставимо сковороду на плиту і розігріваємо її.
У розігріту сковороду вливаємо олію (приблизно 6 – 8 ст. л.). Масло теж має розігрітися.
Першим ділом відправляємо в сковороду буряк. Її ми попередньо натерли на дрібній тертці для корейської моркви.
Після того як буряк обсмажилася до м’якого стану, додаємо в сковороду, натерту на тій же тертці, моркву.
Цибулю дрібно рубаємо і додаємо в сковороду, відразу як тільки морква стає м’якою.
Поки все обсмажується, рубаємо кубиками томати. В момент коли цибуля ставати м’якше, додаємо в сковороду і їх.
Всі чудово тушкується на сковороді і томати пускають необхідний сік. Через 5 хвилин можна додати порізаний часник.
Тим часом, зварилося в каструлі м’ясо і картопля. Виймаємо м’ясо і ріжемо його на шматочки і вкладаємо назад. Потім вміст сковороди додаємо в бульйон. Солимо, перчимо і додаємо рубану зелень. Борщ готовий. Приємного апетиту!