Гнізда з фаршу і картоплі в духовці

Гнізда з фаршу і картоплі в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гнізда з м’яса і картоплі,запечені в духовці, стануть відмінною заміною звичним котлет. Це смачне, соковите і ситне блюдо. Гнізда під сирною шубою красиво виглядають на столі.

Інгредієнти

Яловичина (м’якоть) – 500 гр.
Свиняче сало – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Картопля – 4 шт. 1 шт. для м’ясного фаршу, 3 шт. для картопляної шуби
Хліб – 2-3 скибочки
Молоко – 0,5 ст.
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Яйце – 3 шт. 1 шт. в м’ясний фарш, 1 шт. тертий картопля, 1 шт. для соусу
Сметана – 1 ст. л.
Сир твердий – 120 гр.
Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Як приготувати Гнізда з фаршу і картоплі в духовці

Щоб гнізда вийшли соковитими, необхідно змішати м’ясний фарш з додатковими інгредієнтами: яйцем, крохмалем, картоплею, молоком, хлібом, цибулею. М’ясна коржик повинна бути товстою, інакше вона висохне за час випікання і гнізда будуть сухими.

Покроковий рецепт


Цибуля, картопля (1 шт.), м’ясо і сало порізати шматочками і пропустити через м’ясорубку.


Додати сіль і спеції за смаком. Розбити 1 яйце.


Скибочки хліба розмочити в гарячому молоці. Хліб разом з молоком додати до м’ясного фаршу.

Всипати картопляний крохмаль і ретельно перемішати. Фарш має вийти дуже соковитим.

Решті картоплю почистити і натерти на крупній тертці на окрему миску.


До тертому картоплі додати сіль і 1 яйце. Все ретельно перемішати.

З м’ясного фаршу сформувати кульки, розміром з яблуко і сплющив в коржик. Серединку кожної коржі прим’яти так, щоб краї були трохи вище. Розмістити коржі у формі для запікання, рясно змазані олією.

На кожну м’ясну коржик покласти картопляну масу (по 1-2 ст. л.). Розрівняти.

Поверх картоплі покласти натертий на тертці сир.

Сметану і 1 яйце збити в окремому посуді.

Отриманим соусом полити кожну заготовку.

Запікати в духовці приблизно 30 хвилин при 190 градусах.

Готові вироби вийняти з духовки і розкласти по порційних тарілках.