Гнізда з м’яса і картоплі,запечені в духовці, стануть відмінною заміною звичним котлет. Це смачне, соковите і ситне блюдо. Гнізда під сирною шубою красиво виглядають на столі.
Інгредієнти
Яловичина (м’якоть) – 500 гр. | |
Свиняче сало – 150 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Картопля – 4 шт. 1 шт. для м’ясного фаршу, 3 шт. для картопляної шуби | |
Хліб – 2-3 скибочки | |
Молоко – 0,5 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Яйце – 3 шт. 1 шт. в м’ясний фарш, 1 шт. тертий картопля, 1 шт. для соусу | |
Сметана – 1 ст. л. | |
Сир твердий – 120 гр. | |
Крохмаль картопляний – 2 ст. л. |
Щоб гнізда вийшли соковитими, необхідно змішати м’ясний фарш з додатковими інгредієнтами: яйцем, крохмалем, картоплею, молоком, хлібом, цибулею. М’ясна коржик повинна бути товстою, інакше вона висохне за час випікання і гнізда будуть сухими.
Покроковий рецепт
Цибуля, картопля (1 шт.), м’ясо і сало порізати шматочками і пропустити через м’ясорубку.
Додати сіль і спеції за смаком. Розбити 1 яйце.
Скибочки хліба розмочити в гарячому молоці. Хліб разом з молоком додати до м’ясного фаршу.
Всипати картопляний крохмаль і ретельно перемішати. Фарш має вийти дуже соковитим.
Решті картоплю почистити і натерти на крупній тертці на окрему миску.
До тертому картоплі додати сіль і 1 яйце. Все ретельно перемішати.
З м’ясного фаршу сформувати кульки, розміром з яблуко і сплющив в коржик. Серединку кожної коржі прим’яти так, щоб краї були трохи вище. Розмістити коржі у формі для запікання, рясно змазані олією.
На кожну м’ясну коржик покласти картопляну масу (по 1-2 ст. л.). Розрівняти.
Поверх картоплі покласти натертий на тертці сир.
Сметану і 1 яйце збити в окремому посуді.
Отриманим соусом полити кожну заготовку.
Запікати в духовці приблизно 30 хвилин при 190 градусах.
Готові вироби вийняти з духовки і розкласти по порційних тарілках.