Голубці в мультиварці в томатно-сметанному соусі

Голубці в мультиварці в томатно-сметанному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Голубці можуть подаватися з гарніром або бути окремим блюдом, але в будь-якому вигляді це завжди дуже смачно.

Інгредієнти

Капуста – 1,5 кг
Рис – 1 склянка
Фарш свинячий – 0,5 кг
Томатна паста – 70 гр
Вода – 2 склянки
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Сметана – 0,2 кг
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Лавровий лист – 1 шт.

Як приготувати Голубці в мультиварці в томатно-сметанному соусі

Голубці – страва української кухні вже давно відноситься до категорії святкових. Вони можуть подаватися з гарніром або бути окремим блюдом, але в будь-якому вигляді це завжди дуже смачно. Є безліч рецептів приготування голубців, але сьогодні ми приготуємо їх в мультиварці, оскільки вона звільнить час господині і гарантує відмінний результат.

Покроковий рецепт

Ставимо воду для очищення качана капусти від листів і варимо рис. Рис потрібно готувати до напівготовності, в іншому випадку він розвариться на кінцевому етапі гасіння голубців.


Ріжемо цибулю: частина крупно для приготування соусу, частину дрібно в начинку. Трьом моркву на дрібній тертці.

Промиваємо рис і залишаємо остигати.


Обрізаємо край качана капусти, нанизуємо капусту на вилку і опускаємо в киплячу воду на хвилину. Знімаємо м’які листи і залишаємо остигати. Повторюємо процедуру поки не набереться потрібна кількість аркушів.

Поки листи остигають, готуємо соус. На розігріту сковороду, наливаємо олію і висипаємо на нього цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору. Додаємо моркву і теж смажимо кілька хвилин. Вливаємо томатну пасту, розведену водою, сметану, сіль, перець і тушкуємо 5 хвилин.

Поки готується соус замешаем начинку для голубців: фарш, цибулю і рис солимо, перчимо і добре перемішуємо.

Обрізаємо товсті прожилки з капустяних листів.

На край листа кладемо ложку рису з фаршем і загортаємо голубець. Складаємо все в чашу мультиварки.

Заливаємо голубці в склянку води і поливаємо зверху соусом, кидаємо лавровий лист.

Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готується голубці 40 хвилин в режимі «Гасіння».

Голубці вже готові. Їх аромат тягне на кухню всю сім’ю, а смак як завжди чудовий. Приготуйте і переконайтеся самі!