Голубці можуть подаватися з гарніром або бути окремим блюдом, але в будь-якому вигляді це завжди дуже смачно.
Інгредієнти
Капуста – 1,5 кг | |
Рис – 1 склянка | |
Фарш свинячий – 0,5 кг | |
Томатна паста – 70 гр | |
Вода – 2 склянки | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Сметана – 0,2 кг | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Лавровий лист – 1 шт. |
Голубці – страва української кухні вже давно відноситься до категорії святкових. Вони можуть подаватися з гарніром або бути окремим блюдом, але в будь-якому вигляді це завжди дуже смачно. Є безліч рецептів приготування голубців, але сьогодні ми приготуємо їх в мультиварці, оскільки вона звільнить час господині і гарантує відмінний результат.
Покроковий рецепт
Ставимо воду для очищення качана капусти від листів і варимо рис. Рис потрібно готувати до напівготовності, в іншому випадку він розвариться на кінцевому етапі гасіння голубців.
Ріжемо цибулю: частина крупно для приготування соусу, частину дрібно в начинку. Трьом моркву на дрібній тертці.
Промиваємо рис і залишаємо остигати.
Обрізаємо край качана капусти, нанизуємо капусту на вилку і опускаємо в киплячу воду на хвилину. Знімаємо м’які листи і залишаємо остигати. Повторюємо процедуру поки не набереться потрібна кількість аркушів.
Поки листи остигають, готуємо соус. На розігріту сковороду, наливаємо олію і висипаємо на нього цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору. Додаємо моркву і теж смажимо кілька хвилин. Вливаємо томатну пасту, розведену водою, сметану, сіль, перець і тушкуємо 5 хвилин.
Поки готується соус замешаем начинку для голубців: фарш, цибулю і рис солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Обрізаємо товсті прожилки з капустяних листів.
На край листа кладемо ложку рису з фаршем і загортаємо голубець. Складаємо все в чашу мультиварки.
Заливаємо голубці в склянку води і поливаємо зверху соусом, кидаємо лавровий лист.
Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо готується голубці 40 хвилин в режимі «Гасіння».
Голубці вже готові. Їх аромат тягне на кухню всю сім’ю, а смак як завжди чудовий. Приготуйте і переконайтеся самі!