Для ідеальних голубців з капусти дуже важливо правильно підібрати капусту. Овоч має бути середнього розміру, достатньо щільним, дозрілим, але не жорстким, інакше листя будуть ламатися.
Інгредієнти
Білокачанна капуста – 2-3 кг (1 великий качан) при можливості краще використовувати молоду капусту | |
Фарш – 1 кг можна використовувати будь на Ваш смак | |
Цибуля – 2 шт | |
Морква – 1 шт | |
Рис длинозернистый – 100 г | |
Томати у власному соку – 400 г | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Лавровий лист – 1-2 шт | |
Горошини чорного перцю – 7-10 шт | |
Вода – 3 л | |
Рослинне масло – 50 г |
Класичні голубці з капусти з рисом і фаршем – дуже смачне домашнє блюдо для сімейного обіду в недільний день. По даному рецепту голубці ми будемо запікати в духовці.
Покроковий рецепт
Всі інгредієнти промиваємо і чистимо. Беремо каструлю об’ємом в 2,5-3 літра, наливаємо в неї воду. Ставимо каструлю з водою на середній вогонь.
У капусти, вимитої і обсушенной, вирізаємо качан. Кладемо овоч в каструлю з уже гарячою водою і варимо його близько 10-15 хвилин. Час варіння залежить від того, молода капуста чи ні. Тримайте капусту у воді до тих пір, поки верхні листки не почне легко відділятися від качана. Потім витягніть капусту і дайте їй охолонути.
Рис варимо до стану напівготового стану (трохи не довариваем). Цибулю очистити, дрібно ріжемо, кладемо в миску до м’ясного фаршу. Сюди ж додаємо проварений рис, сіль і перець, добре все перемішуємо.
У остигнула капусти відокремлюємо листя, товсте підстава у кожного капустяного аркуша зрізаємо. Беремо трохи фаршу з рисом, кладемо на основу листа. Загортаємо в конвертик. Поступаємо так з усіма залишилися листям і фаршем.
Моркву тремо на крупній тертці, другу цибулину ріжемо півкільцями. Обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі протягом 3-4 хвилини до золотистого кольору.
Кладемо в каструлю голубці, заливаємо розчавленими виделкою помідорами. Для смаку можна додати за бажанням столову ложку томатної пасти. Якщо необхідно, додаємо воду. Додаємо сіль, перець за смаком, кладемо лаврове листя і перець-горошок. Ставимо на вогонь. Як тільки закипіло, знімаємо пінку.
Потім каструлю з голубцями ставимо у духовку і тушкуємо до готовності. Як тільки капуста стане дуже м’якою, голубці можна виймати з духовки. Для смаку можна додати за бажанням столову ложку томатної пасти.
Готові голубці подавати зі сметаною. Приємного апетиту!