Голубці з рисом і фаршем, запечені в духовці

Голубці з рисом і фаршем, запечені в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для ідеальних голубців з капусти дуже важливо правильно підібрати капусту. Овоч має бути середнього розміру, достатньо щільним, дозрілим, але не жорстким, інакше листя будуть ламатися.

Інгредієнти

Білокачанна капуста – 2-3 кг (1 великий качан) при можливості краще використовувати молоду капусту
Фарш – 1 кг можна використовувати будь на Ваш смак
Цибуля – 2 шт
Морква – 1 шт
Рис длинозернистый – 100 г
Томати у власному соку – 400 г
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Лавровий лист – 1-2 шт
Горошини чорного перцю – 7-10 шт
Вода – 3 л
Рослинне масло – 50 г

Як приготувати Голубці з рисом і фаршем, запечені в духовці

Класичні голубці з капусти з рисом і фаршем – дуже смачне домашнє блюдо для сімейного обіду в недільний день. По даному рецепту голубці ми будемо запікати в духовці.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти промиваємо і чистимо. Беремо каструлю об’ємом в 2,5-3 літра, наливаємо в неї воду. Ставимо каструлю з водою на середній вогонь.

У капусти, вимитої і обсушенной, вирізаємо качан. Кладемо овоч в каструлю з уже гарячою водою і варимо його близько 10-15 хвилин. Час варіння залежить від того, молода капуста чи ні. Тримайте капусту у воді до тих пір, поки верхні листки не почне легко відділятися від качана. Потім витягніть капусту і дайте їй охолонути.

Рис варимо до стану напівготового стану (трохи не довариваем). Цибулю очистити, дрібно ріжемо, кладемо в миску до м’ясного фаршу. Сюди ж додаємо проварений рис, сіль і перець, добре все перемішуємо.

У остигнула капусти відокремлюємо листя, товсте підстава у кожного капустяного аркуша зрізаємо. Беремо трохи фаршу з рисом, кладемо на основу листа. Загортаємо в конвертик. Поступаємо так з усіма залишилися листям і фаршем.

Моркву тремо на крупній тертці, другу цибулину ріжемо півкільцями. Обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі протягом 3-4 хвилини до золотистого кольору.

Кладемо в каструлю голубці, заливаємо розчавленими виделкою помідорами. Для смаку можна додати за бажанням столову ложку томатної пасти. Якщо необхідно, додаємо воду. Додаємо сіль, перець за смаком, кладемо лаврове листя і перець-горошок. Ставимо на вогонь. Як тільки закипіло, знімаємо пінку.

Потім каструлю з голубцями ставимо у духовку і тушкуємо до готовності. Як тільки капуста стане дуже м’якою, голубці можна виймати з духовки. Для смаку можна додати за бажанням столову ложку томатної пасти.

Готові голубці подавати зі сметаною. Приємного апетиту!