Голубці запечені у вершково-томатному соусі під сирною скоринкою

Голубці одне з моїх найулюбленіших страв. Хоч процес приготування і довгий, і трудомісткий, я дуже часто готую їх для своєї родини. Смачні, ситні, красиві вони завжди будуть до речі як у повсякденному меню, так і на святі.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 1 шт.
Рис – 200 г
Ріпчаста цибуля – 200 г
Морква – 100 г
Вершки – 300 мл
Томатна паста – 150 г
Сир твердий – 150 г
Рослинне масло – 50 г

Як приготувати Голубці запечені у вершково-томатному соусі під сирною скоринкою

Багато господині дуже рідко або взагалі ніколи не готують голубці, з-за, на перший погляд, складного способу приготування, але варто раз зайнятися цією справою і ви зміните свою думку.

Для приготування використовую білокачанну капусту не дуже твердих сортів, а також пекінську капусту. Смак буде однаково гарний, а для заливки будь соус на свій розсуд, наприклад сметанний або сметанно-томатний. Рис беру довгозернистий пропарений, м’ясо – будь-яке. Ну все, почнемо.

Покроковий рецепт

Продукти, які знадобляться.

Ставлю відразу дві каструлі з підсоленою водою на плиту, одну для відварювання рису, другу для капусти.

Овочі потрібно добре помити, цибульку і моркву очистити. Рис промиваю водою приблизно сім або десять разів, що б він не злипався під час варіння.

З цими продуктами все легко і просто, а от капусту потрібно буде приділити трохи більше часу на підготовку. Якщо вона дуже рання, пухка, попередньо її потрібно замочити у підсоленій воді, так можна позбутися гусені, якщо вони там є, а якщо качанчик твердий і щільний, то потрібно зняти кілька верхніх листочків, вони зазвичай пошкоджені.

Далі ложем качан на тверду поверхню і акуратно за допомогою кухонного ножа видаляємо за годинниковою стрілкою качан. Не намагайтеся видалити всю за один раз, краще за два або за три, так буде безпечніше.

Дивіться також:  Голубці з фаршем і рисом

Далі нам потрібно відварити капусту до напівпрозорості листя, а рис до напівготовності.

Поки все вариться, наріжу цибулю маленькими кубиками і натру моркву на крупній тертці. Ставлю пассироваться.

М’ясо измельчу з допомогою блендера.

До цього часу вже готова капуста. Акуратно виймаємо її, даємо стекти воді і трохи охолонути. Потім розбираємо на окремі листочки, з яких зрізаємо потовщену частину.

Відкидаємо рис на друшляк, додаємо до нього спасированые овочі, м’ясо, спеції. Начинка готова.

Тепер сформую голубці, не звичайним способом, а у формі трикутників. Для цього на середину аркуша клаадем достатню кількість фаршу, накриваємо його верхньою частиною, а потім нижньою частиною аркуша, роблю ніби мішечок для насіння. Верхню частину заправляю в серединку.

Якщо не хочете морочитися, то просто складіть листи з начинкою у формі конвертика. Найскладніше позаду!

Далі обсмажую всі напівфабрикати на сковороді з маслом, викладаю у форму для запікання, роблю соус.

У розігрітий сотейник додаю розведене з водою пасту і вершки, тушу 15 хвилин, виливають у форму.

Всі заправляю сиром, додаю спеції.

Ставлю в підготовлену, розігріту до 180 °С духовку на 35-40 хвилин. Якщо верх починає прихоплюватися, можна накрити його фольгою.

З одного середнього качана капусти виходить приблизно двадцять, двадцять п’ять штук голубців. Витратьте небагато часу, і у Вас обов’язково вийде це чудове блюдо.

Все готово, запах і смак просто відмінний, пора до столу!