Гонконгські вафлі – свіже прочитання улюбленого десерту!
Інгредієнти
яйця – 4 (великі) | |
молоко – 200 г | |
вершкове масло – 200 г | |
цукор – 200 г | |
борошно пшеничне – 350-400 г (залежно від якості) | |
сіль – 1 щіпка | |
розпушувач – 2 чайні ложки | |
ванільний екстракт – 0,5 чайної ложки |
Любите вафлі і що-небудь незвичайне? Тоді гонконгські вафлі – це те, що Вам потрібно! У них чудово все: і смак, і яскравий зовнішній вигляд. І навіть якщо з першого разу спекти їх ідеальними не вийде, є прекрасний вихід: їх часто подають у склянці у вигляді окремих кульок, прикрашених кремом, фруктами, сиропом і різноманітними посипками – виглядає дуже ефектно!
Покроковий рецепт
Яйця збити з цукром до легкої пишної маси.
Вершкове масло розтопити і злегка остудити. Змішати з молоком і влити в яєчну масу. Додати сіль і ванільний екстракт (можна замінити на ванілін або ванільний цукор). Швидко збити міксером на низьких обертах до однорідності.
Ввести просіяне борошно і розпушувач. Так само швидко збити на низьких обертах до однорідності. При необхідності можна трохи розбавити тісто молоком.
Вафельницю попередньо злегка змастити рослинним маслом і розігріти. Викласти тісто на нижню половину вафельниці, акуратно розподілити ложкою. Закрити вафельницю і обсмажити вафлю на плиті з двох сторін. Технологія приготування стандартна, як при випіканні бельгійських або віденських вафель. Відмінність лише в конфігурації самої вафельниці – для гонконгських використовують спеціальну.
Готову вафлю відразу скрутити і поставити у склянку чи банку, щоб закріпити в такому положенні. При бажанні можна залишити в звичайному вигляді.
Подавати гарячими або охолодженими, з кремом, сиропом, кулькою морозива, шматочками фруктів або просто посипавши цукровою пудрою.