Горбуша під шубою

Горбуша під шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Горбуша, запечена під морквяно-сирної шубою, при всій простоті приготування, виходить дуже смачною, і виглядає так, що на святковий стіл не соромно подати.

Покроковий рецепт

Горбушу чистимо, потрошимо, промиваємо, розрізаємо вздовж по хребту, солимо, викладаємо в суху форму.
Технологія приготування передбачає велику кількість масла в моркві, якщо змазати форму, блюдо вийде занадто жирним.

Моркву тремо на крупній тертці, на сковороду наливаємо олію, розігріваємо, обсмажуємо моркву. Вона повинна стати м’якою, з медовим відтінком. Трохи підсолюємо.



Викладаємо моркву на рибу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.


Поки риба запікається, готуємо сир.
Трьом його на крупній тертці, дрібна терка зробить скоринку дуже тугий. Змішуємо зі сметаною або майонезом за смаком. Якщо вибрали сметану, то варто трохи підсолити.

Через 20 хвилин дістаємо рибу, викладаємо зверху сир зі сметаною і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 20.

Після закінчення часу перевіряються на готовність, якщо скоринка ще не зарум’янилася, вимкніть духовку в режим запікання зверху і потримайте ще хвилин 5-7, як тільки скоринка стане апетитно-рум’яною, страва готова.

На гарнір ідеально підходить картопляне пюре.
При сервіровці можна додати консервований горошок і посипати зеленню.