Горбуша в клярі

Горбуша в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Обожнюю готувати червону рибу! Варіант обжарювання в клярі вважаю одним з найбільш вдалих. Рибні шматочки виходять соковитими, м’якими і дуже смачними!

Покроковий рецепт

Найголовніше на початку підготувати рибу. Тушку миємо, відрізаємо голову,плавники,хвіст. Далі потрібно випатрати і очистити від шкіри. Витягнути філе,відокремивши скелет від м’яса, що залишилися кісточки також витягнути.

Далі буде найпростіша частина приготування! Філе риби нарізаємо на шматочки середнього розміру. Солимо за смаком, додаємо майонез і перемішуємо. На мою думку, такий легкий маринад додасть більше соковитості готового блюда, і поки буде готуватися кляр, рибка краще просочиться маринадом.

Приготування кляра:
(у мене самий простий варіант)
Яйце збиваємо з молоком, додаємо борошно, збиваємо.
Існує величезна кількість варіантів кляру. Хтось робить на кефірі, хтось на майонезі або сметані, комусь більше подобається пиво. Даний вид кляру не принциповий, і Ви можете використовувати будь-який інший. Потім шматочки рибного філе в наш кляр.

На розпечену сковорідку наливаємо олію. Викладаємо рибку і обсмажуємо з кожного боку 1-2 хвилини. Важливо! Шматочки готуються дуже швидко, і якщо перетримати їх на сковороді, вони вийдуть сухими.

Красиві, золотисті шматочки викладаємо на тарілку і йдемо пригощати домашніх! Для різноманітності можна додати соус тар-тар.
Сподіваюся ця страва припаде Вам (як і мені) по душі. Приємного апетиту!