Горбуша в лимонно-кефирном соусі

Горбуша в лимонно-кефирном соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рибу розморозити, розрізати на частини приблизно 2см., посолити, залишити поки готуємо соус. Я взяла половинку риби т. к. живу одна


Для приготування соусу потрібно 5 ст. л. майонезу, 250 мл кефіру і сік половини лимона змішати між собою, трохи посолити.

Готовий соус вливаємо в рибу, посипаємо подрібнену зелень кропу, можна додати і петрушку. Можна залишити просочитися на годину, не можна залишати,оскільки поки риба просочиться під час запікання. Потім рибу з соусом перекладаємо на жароміцний посуд, я завжди готую в чавунній сковороді, закриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

До 5-7 хвилин до готовності зняти фольгу, залишити рибу відкритим для того, щоб соус погустел, якщо не знімати фольгу, то соус вийде дуже рідким.

Через 30 хвилин витягуємо запечену рибу. Рибу зазвичай подають з рисом. Всім приємного апетиту!