Горіхові булочки

Горіхові булочки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні і ароматні булочки до чаю.

Інгредієнти

Дріжджі – 25 гр.
Молоко – 250 мл
Цукор – 3 ст. л.
Вершкове масло – 75 гр.
Яйце – 1 шт.
Ваніль – 1/2 ч. л.
Борошно – 550 гр.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Начинка
Волоські горіхи – 125 гр.
Вершкове масло – 25 гр.
Цукор – 3 ст. л.
Молоко – 1 ст. л.
Яйце – 1 шт. для змазування булочок

Як приготувати Горіхові булочки

Горіхові булочки – це смачна і проста випічка, яка порадує своєю пишністю, тонким смаком і чудовим ванільно-горіховим ароматом. Булочки виходять смачними, ароматними і дуже швидко зникають з тарілки, адже їх так і хочеться з’їсти.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для булочок.

Розчинити в теплому молоці цукор, дріжджі і ваніль. Вбити яйце і збити масу віночком.

Змішати борошно з сіллю, додати яєчно-молочну масу і розтоплене вершкове масло. Замісити м’яке тісто, потім додати оливкове масло і тісто обім’яти.

Відправити тісто підніматися на 1 годину в тепле місце.

Підготувати інгредієнти для начинки.

Потовкти волоські горіхи в ступці або за допомогою блендера в дрібну горіхову крихту.

Змішати волоські горіхи, вершкове масло і цукор до однорідної маси.

Наше тісто підійшло і тепер можна починати формування випічки.

Розкачати пласт тіста товщиною в 1 см.

Змастити тісто невеликою кількістю молока.

Рівномірно горіхову начинку розподілити по тесту.

Загорнути краї тіста всередину пласта.

Розрізати пласт по всій ширині, розділяючи на вісім частин. Кожну частину перекрутити два рази і викласти на деко з пекарської папером. Змастити булочки збитим яйцем і посипати цукром. випікати вироби близько 15 хвилин при 180 градусах.

Подавати готові булочки до столу до чаю або кави. Приємного апетиту!