Смачні і ароматні булочки до чаю.
Інгредієнти
Дріжджі – 25 гр. | |
Молоко – 250 мл | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Вершкове масло – 75 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Ваніль – 1/2 ч. л. | |
Борошно – 550 гр. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Начинка | |
Волоські горіхи – 125 гр. | |
Вершкове масло – 25 гр. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Молоко – 1 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. для змазування булочок |
Горіхові булочки – це смачна і проста випічка, яка порадує своєю пишністю, тонким смаком і чудовим ванільно-горіховим ароматом. Булочки виходять смачними, ароматними і дуже швидко зникають з тарілки, адже їх так і хочеться з’їсти.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для булочок.
Розчинити в теплому молоці цукор, дріжджі і ваніль. Вбити яйце і збити масу віночком.
Змішати борошно з сіллю, додати яєчно-молочну масу і розтоплене вершкове масло. Замісити м’яке тісто, потім додати оливкове масло і тісто обім’яти.
Відправити тісто підніматися на 1 годину в тепле місце.
Підготувати інгредієнти для начинки.
Потовкти волоські горіхи в ступці або за допомогою блендера в дрібну горіхову крихту.
Змішати волоські горіхи, вершкове масло і цукор до однорідної маси.
Наше тісто підійшло і тепер можна починати формування випічки.
Розкачати пласт тіста товщиною в 1 см.
Змастити тісто невеликою кількістю молока.
Рівномірно горіхову начинку розподілити по тесту.
Загорнути краї тіста всередину пласта.
Розрізати пласт по всій ширині, розділяючи на вісім частин. Кожну частину перекрутити два рази і викласти на деко з пекарської папером. Змастити булочки збитим яйцем і посипати цукром. випікати вироби близько 15 хвилин при 180 градусах.
Подавати готові булочки до столу до чаю або кави. Приємного апетиту!