Горіховий пиріг завдяки кефір у виходить пишними, вологим і ніжним. А горіхи надають пікантності.

Інгредієнти
| Кефір – 200 мл | |
| Волоські горіхи – 150 г | |
| Борошно – 220 г | |
| Розпушувач – 1 ч. л. | |
| Кориця – 0.5 ч. л. | |
| Рослинне масло – 5 ст. л. | |
| Яйця – 4 шт. | |
| Сіль – Щіпка | |
| Цукор – 1 ст. ( 200г.) |
Якщо раптом до вас повинні прийти гості, а пригощати нічим, то цей рецепт пирога на кефірі з волоськими горіхами вас неодмінно виручить. Пиріг виходить пишними, ароматною і дуже смачною. Те що треба до чаю.
Покроковий рецепт

1. Підготуємо для початку всі інгрідієнти

2. Волоські горіхи просушити на сковороді або в духовці, потім подрібнити.


3. Добре збити яйця і поступово всипати цукор, продовжуючи збивати до утворення піни.
4. Потім в яєчно-цукрову суміш додати кефір, рослинне масло і добре перемішати.

5. Борошно обов’язково просіваємо, додаємо подрібнені волоські горіхи, розпушувач, корицю і щіпку солі. Далі з’єднуємо це все з кефірно-яєчно-цукрової сумішшю.

6. Потім у змащену маслом форму або ж можна застелити пергаментом виливаємо тісто і запікати наш пиріг на кефірі в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів.
7. Горіховий пиріг буде выпекатся в духовці 40-45 хв. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною паличкою.

8. Даємо пирогу охолонути і зверху можна прикрасити подрібненими горіхами і посипати цукровою пудрою. Ось і готово. Всім приємного апетиту.
