Повітряне, легке суфле у вигляді тістечок з горіхами та шоколадом рекомендується готувати на дитяче свято.

Інгредієнти
| Мигдальні горіхи – 30 гр | |
| Волоські горіхи – 30 г | |
| Арахіс – 30 гр | |
| Білі насіння кунжуту – 30 гр | |
| Шматочки шоколаду – 50 гр | |
| Сирі яєчні білки – 3 шт. | |
| Свіжі листочки м’яти – 6 шт. | |
| Розм’якшене вершкове масло солодке – 50 г | |
| Свіжовіджатий сік лимонний – 1/2 ч. ложки | |
| Коричневий цукровий пісок – 160 гр |
Повітряне, легке суфле у вигляді тістечок з горіхами та шоколадом рекомендується готувати на дитяче свято. Горішки в цьому рецепті можна використовувати будь-які на свій розсуд і наявність 🙂
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно мигдальні горішки, волоські, арахіс (або інші, на свій смак і наявність на кухні) і перекласти їх на суху сковорідку, потім обсмажувати декілька хвилин при постійному помішуванні.
Остудити горішки і видалити лушпиння, після чого всі горішки пересипати в миску блендера і подрібнити, але не до стану порошку, а з невеликими шматочками.
Потім обсмажити всуху кунжутне насіння. Як тільки вони придбають золотистий відтінок, пересипати їх в посуд з усієї горіховою масою. Додати сюди ж шматочки не крупно порізаного шоколаду.
Потім підготувати ще одну посуд, з’єднати в неї сирі білки зі свіжовіджатим соком, збити. Насипати поступово цукровий пісок, не припиняючи процесу збивання, додати розм’якшене вершкове масло, все гарненько збити ще раз.
З’єднати білкову солодку масу з мигдальною сумішшю і подрібненої м’ятою, збивати всі хвилини три, перекласти приготований десерт рівними порціями в невеликі формочки (вони можуть бути керамічними або силіконовими), а їх, у свою чергу, слід поставити на деко.
Запікати горіхово-шоколадний повітряний десерт хвилин двадцять при 160 градусах, потім подавати до святкового столу в охолодженому вигляді.
За бажанням вишукане суфле можна полити теплим розтопленим шоколадом або прикрасити якими-небудь соковитими ягодами.
