Гороховий суп, простий, але дуже смачний суп. Його можна готувати як пісним, так і на м’ясному бульйоні.
Інгредієнти
Горох шліфований – 200 гр. | |
Картопля – 5-6 шт. | |
Морква – 1-2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1-2 шт. | |
Курячі спинки – 1-2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Приправи – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Гороховий суп, самий популярний суп серед інших. Його готують вже не одне десятиліття. У кожної жінки є свої секрети та особливості його приготування. І я хотіла б поділитися своїм рецептом цього супу.
Покроковий рецепт
Перед приготуванням супу, напередодні, горох потрібно добре промити і замочити. Залишити його у воді мінімум на 4 години, а взагалі, бажано на всю ніч.
Курячі спинки уважно промити під проточною водою, порізати на шматочки так, як вийде. Після залити 3 літрами холодної води і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, якщо це необхідно. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і варити 45 хвилин.
Поки вариться бульйон, картоплю почистити, помити і порізати на невеликі кубики.
Ріпчасту цибулю і моркву почистити і помити, цибулю дрібно порізати, а моркву натерти на дрібній тертці.
По закінченні 45 хвилин покласти в бульйон картоплю і горох (попередньо злити з неї воду). Перемішати, накрити кришкою і залишити тушкуватися на маленькому вогні 20 хвилин.
Поки вариться картопля з горохом, приготувати засмажку. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, викласти на неї спочатку цибулю, потім моркву. Перемішати, довести до золотистого кольору. Морква вбирає в себе масло, за необхідності можна додати ще, важливо, щоб нічого не підгоріло.
Після закінчення 20 хвилин додати в бульйон зажарку, перемішати, знову накрити кришкою і залишити варитися на 15 хвилин.
Через 15 хвилин додати в суп сіль, приправи і зелень. Гарненько все перемішати, накрити кришкою і проварити ще 5 хвилин. Після суп готовий, можна вимкнути вогонь і залишити остигати.