Гороховий суп

Гороховий суп – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гороховий суп, простий, але дуже смачний суп. Його можна готувати як пісним, так і на м’ясному бульйоні.

Інгредієнти

Горох шліфований – 200 гр.
Картопля – 5-6 шт.
Морква – 1-2 шт.
Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
Курячі спинки – 1-2 шт.
Сіль – за смаком
Приправи – за смаком
Зелень – за смаком

Як приготувати Гороховий суп

Гороховий суп, самий популярний суп серед інших. Його готують вже не одне десятиліття. У кожної жінки є свої секрети та особливості його приготування. І я хотіла б поділитися своїм рецептом цього супу.

Покроковий рецепт

Перед приготуванням супу, напередодні, горох потрібно добре промити і замочити. Залишити його у воді мінімум на 4 години, а взагалі, бажано на всю ніч.

Курячі спинки уважно промити під проточною водою, порізати на шматочки так, як вийде. Після залити 3 літрами холодної води і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, якщо це необхідно. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і варити 45 хвилин.

Поки вариться бульйон, картоплю почистити, помити і порізати на невеликі кубики.

Ріпчасту цибулю і моркву почистити і помити, цибулю дрібно порізати, а моркву натерти на дрібній тертці.

По закінченні 45 хвилин покласти в бульйон картоплю і горох (попередньо злити з неї воду). Перемішати, накрити кришкою і залишити тушкуватися на маленькому вогні 20 хвилин.

Поки вариться картопля з горохом, приготувати засмажку. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, викласти на неї спочатку цибулю, потім моркву. Перемішати, довести до золотистого кольору. Морква вбирає в себе масло, за необхідності можна додати ще, важливо, щоб нічого не підгоріло.

Після закінчення 20 хвилин додати в бульйон зажарку, перемішати, знову накрити кришкою і залишити варитися на 15 хвилин.

Через 15 хвилин додати в суп сіль, приправи і зелень. Гарненько все перемішати, накрити кришкою і проварити ще 5 хвилин. Після суп готовий, можна вимкнути вогонь і залишити остигати.