Гороховий суп з печерицями

Гороховий суп з печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Горох зварити в злегка підсоленій воді до готовності. (В даному рецепті я використовую подрібнений горох, тому кидаю його відразу в киплячу воду. Якщо у вас горох цілий, раджу попередньо замочити його у воді на кілька годин, а можна і на ніч).

Гриби печериці промити під проточною водою, нарізати на чотири або шість частин (залежно від розмірів грибів).

Закинути гриби в гороховий бульйон. Варити все близько 10 хвилин.

Поки варяться гриби з горохом приготувати засмажку. На рослинному маслі обсмажити цибулю порей, нарізану кільцями і моркву, очищену і дрібно натерту. Смажити овочі на середньому вогні до золотистого кольору моркви. (Замість рослинного масла можна використовувати трохи вершкового, тоді зажарка вийде жовтенькому і суп придбає золотистий колір).

Заправити суп обсмаженими морквою і цибулею пореєм. Потім закинути лавровий лист і перець горошком. Пісний суп гороховий досолити за смаком. За бажанням заправити улюбленими травами або приправами.

Подавати гороховий суп з грибами зі сметаною. Так само, до такого супу чудово підійде житній хліб або сухарі з білого хліба. Приємного апетиту!