Гороховий суп з печерицями

Гороховий суп з печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Горох – це стародавня сільськогосподарська культура, і варить суп гороховий людство вже не одну тисячу років. Густий і ароматний смачний гороховий суп нам завжди дають в садку і цей смак запам’ятовується саме з дитинства.

У кожній країні гороховий суп готують по різному. Наприклад, на Західній Україні в кінці варіння в каструлю видавлюють кілька зубчиків часнику для аромату, в Італії в гороховий суп обов’язково додають сир твердих сортів і вино, а в Монголії кладуть сметану і томатний сік.

Я часто бачу рецепти горохового супу з копченостями. Але ж справді, є безліч способів приготувати горох і по іншому. Наприклад, зварити суп не на м’ясному бульйоні, а з грибами. Суп виходить легким і в той же час ароматним і ситним. Гриби як раз таки замінюють м’ясо :-). Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати гороховий суп з грибами. З грибів я використовувала печериці, але думаю сюди підійдуть і лисички, і гливи, і сироїжки. Дане блюдо, мабуть, можна віднести до вегетаріанського розділу. Такий гороховий суп з грибами відмінно підійде для людей, які дотримуються здорового способу життя.
Кількість інгредієнтів розрахована на дволітрову каструлю.

Покроковий рецепт