Гострий абрикосовий соус до м’яса – відмінне доповнення до страви!
Інгредієнти
Абрикоси – 250 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 5-6 зубчиків | |
Перець чилі – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – щіпка |
Зараз у розпалі сезон абрикосів. Ці фрукти настільки ароматні, щоб неможливо з них щось встигнути приготувати – з’їдаються в сирому вигляді :)). Але в цей раз я змогла приховати трохи плодів і приготувала з них приголомшливий гострий соус. Він просто підходить до м’яса і до курки. Надає страві неповторний смак.
Гострий абрикосовий соус можна закатати в банки і взимку також насолоджуватися літніми яскравими смаками
Покроковий рецепт
1. Абрикоси помити, видалити кісточки і перемолоти в пюре.
2. Цибулю помити, очистити від лушпиння і порізати на півкільця. В принципі розмір шматочків лука не важливий, адже після обсмажування ми все одно його перемелем в пюре. Цибулю обсмажити на рослинному маслі.
3. Часник очистити і видавити до цибулі. Смажити, поки цибуля і часник не стануть м’якими.
4. Цибулю з часником додати до абрикосам.
5. Перець чилі помити, порізати кільцями. Додати до абрикосам.
6. Ще раз всі інгредієнти перемолоти в блендері. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 20 хвилин.
7. Подавати фруктовий гострий соус до м’яса можна і холодним, і гарячим.