Даний рецепт еклерів на заварному тісті варто спробувати, після цього буде вже неможливо від нього відмовитися. Вони виходять повітряними і уплетаются за обидві щоки усіма членами сім’ї.
Інгредієнти
маргарин – 100 гр | |
борошно – 150 | |
яйця – 4 шт | |
вода – 250 мл |
Багато діти і дорослі люблять такі ласощі, як еклери. Вони готуються досить просто і на смак виходять смачніші магазинних.
Покроковий рецепт
У каструлю налити 250 мл води, туди ж покласти маргарин. Кип’ятити до тих пір, поки маргарин не розчиниться повністю.
Потім у каструлю просіяти борошно, не перестаючи активно помішувати. Промешав до однорідної маси і зникнення грудочок дати тісту постояти на вогні ще пару хвилин, що б випарувалася зайва волога. Потім зняти з вогню.
Коли тісто трохи охолоне треба вмішати яйця по одному. Розбити одне і перемішувати міксером на середній швидкості. Так само вчинити з іншими яйцями.
Готове тісто перекласти в кондитерський мішок і відсадити еклери на пекарській папір, витримуючи інтервал, так як вони збільшаться в два рази. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Не можна відкривати духовку як мінімум 40 хвилин від початку випікання, інакше еклери осядуть і не піднімуться. Готові еклери остудити. Приємного апетиту!