Гречана каша з мясним фаршем

Гречана каша з мясним фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку перебираємо гречану крупу. Іноді навіть у хороших виробників гречка містить «сторонні» елементи – чорні зернятка. Перебираючи крупу, такі зернятка обов’язково видаляємо. Потім гречку ретельно промиваємо під холодною водою. Після промивання крупи вода повинна бути абсолютно прозорою. Промиту крупу відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю з гречкою на плиту для варіння. Як тільки вода закипить, вогонь зменшуємо. Гречку приправляємо до смаку сіллю.

Паралельно з варінням гречки займемося іншими інгредієнтами. Промиємо від забруднень морквину і очистимо її, з ріпчастої цибулі знімемо лушпиння. Подрібнити цибулю на обробній дошці маленькими шматочками, а морквину для подальшої кулінарної процедури натремо.

Одночасно вливаємо на сковороду для пасерування подрібнених овочів рослинне масло. Спочатку чекаємо, поки масло досить розігріється, а потім перекладаємо в нього моркву з цибулею. Пасеруємо овочі хвилинки 3-4, періодично не забуваючи перемішувати їх, щоб вони не підгоріли.

До піджарки з овочів додаємо м’ясний фарш шматочками. Інгредієнти присмачую трохи сіллю (пам’ятаємо, що кашу ми вже приправили сіллю), можна підсипати чорного меленого перчика. Підсмажуємо фарш з овочами до готовності.

Гречана каша в каструлі практично вже готова у нас. Перекладаємо в неї пасеровку з овочів разом з фаршем. Інгредієнти перемішуємо. Тушкуємо кашу з фаршем і овочами ще хвилинки 4-5. Готову кашу накриваємо кришкою, даємо їй настоятися 10-15 хвилин. Потім розкладаємо кашу з фаршем по тарілках і подаємо до столу.

Смачна апетитна гречана каша з фаршем і пасерованими овочами готова! Приємної вам трапези!