Гречана каша зі свининою

Гречана каша зі свининою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щі да каша – їжа наша! Саме така мудрість присутня в російському фольклорі. Пропонуємо приготувати гречану кашу, яка сподобається і дорослим, і маленьким гурманам.

Інгредієнти

Свинина – 350 гр м’якоть
Масло рослинне – 4 ст. ложки
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Гречана крупа – 1 склянка
Сіль – за смаком
Томатний соус – 1 ст. ложка
Цукор – 0,5 ч. ложки
Вода – 2 склянки

Як приготувати Гречана каша зі свининою

Є велика кількість рецептів, в яких розкриваються секрети приготування смачної та ситної гречаної каші. У нашому блюді з гречаної крупи ще присутній свинина і овочі. Поєднання цих інгредієнтів і робить кашу смачною, з насиченим смаком.

М’ясний інгредієнт – свинина – повинен бути кісток, використовуємо тільки м’якоть. З овочів беремо моркву і цибульку. Готувати смачну гречану кашу зі свининою та овочами будемо відповідної каструлі, але можна скористатися і глибокої сковородою, і сотейник. Крім посуду, в якій буде нудитися каша, готуємо для рецепта обробну дошку, ножик, тертку, ложку для перемішування інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Спочатку займемося м’ясних інгредієнтом. Невеликий шматочок розмороженої свинини нарізаємо на брусочки або кубики. В каструлю, заливаємо олію. Як тільки вона нагріється, нарізку з свинини переправляємо в каструлю. Перемішуємо м’ясні шматочки, підсмажуємо до легкої золотистої скоринки.

Поки свинина для каші підсмажується, підготуємо і подрібнити овочі. Моркву очистимо від шкірки, а ріпчаста цибуля – від лушпиння. Моркву подрібнити, скориставшись теркою з середніми отворами. А ось цибуля дрібно нашинкуем на обробній дошці ножем. Підготовлену овочеву нарізку для гречаної каші зі свининою перекладаємо в каструлю. Інгредієнти перемішуємо. Підсмажуємо м’ясні шматочки разом з морквою і цибулькою приблизно 5-7 хвилин. Інгредієнти пару раз не забуваємо перемішувати.

Поки свинина з овочами нудяться в каструлі, підготуємо гречану крупу. Спочатку перебираємо її, щоб видалити зустрічаються чорні зернятка (якість крупи, не в останню чергу залежить від виробника, але не варто сподіватися навіть на найбільш «просунутого», і гречку краще оглянути). Потім гречану крупу промиваємо під холодною водою. Воду кілька разів зливаємо. В процесі вода повинна стати абсолютно прозорою і чистою. Промиту гречку відправляємо в каструлю.

Додаємо до гречки сіль за смаком. Викладаємо столову ложку томатного соусу і трохи цукрового піску. Солодкий інгредієнт потрібно для того, щоб нейтралізувати кислоту, яка може бути присутнім в соусі.

Інгредієнти заливаємо двома склянками кип’яченої води. Зменшуємо вогонь, варимо кашу до повної готовності.

Ситна гречана кашка зі свининою та овочами готова! Приємної вам трапези!