Салат з гречки і горбуші буде виглядати більш ефектно у великій прозорій салатнику.
Інгредієнти:
– свіжа петрушка подрібнена (одна ст. ложка з гіркою);
– сир маасдам тертий (135 г);
– консервована горбуша (одна банка);
– кунжутне масло (32 мл);
– салатний цибулю невеликий (одна штука);
– соковита морква (240 г);
– свіжий кріп подрібнений (одна ст. ложка);
– гречана крупа (140 г);
– білий винний оцет (половина склянки);
– оливковий майонез (120 г);
– відбірні курячі яйця варені (три штуки);
– гімалайська сіль (за смаком).
Ретельно промити гречану крупу, пересипати її в маленьку каструлю, залити окропом, закрити кришкою і на сорок хвилин відставити в сторону.
Тонкими півкільцями нарізати салатний цибулю, перекласти його в маленьку миску, залити винним оцтом, перемішати, накрити кришкою і теж відставити тимчасово бік. Після цього моркву почистити, крупно натерти її, перекласти терту морквяну суміш на сковорідку, посолити і обсмажувати декілька хвилин в гарячому маслі при періодичному помішуванні.
Підготувати прозорий салатник, насипати в нього пропарену гречку, рівномірно розподілити її, потім віджати маринований цибулю і розкласти його на шарі з гречаної крупи.
Дрібно нарізати варені яєчні білки, викласти їх шаром в салатник, зверху рівномірно розподілити теплу обсмажену моркву.
Від кісток очистити горбушу, потім розім’яти цю консервовану рибу виделкою і викласти шаром в салатник, зверху насипати подрібнену петрушку. Далі створити сітку з оливкового майонезу, насипати тертий сир, потім рівномірно розподілити подрібнені варені жовтки. Прикрасити листковий гречаний салат подрібненим кропом, поставити його на дві години в холодильник, по закінченню часу подавати до столу.