Наллємо в каструлю потрібну кількість води і поставимо її на вогонь для кип’ятіння. Очищаємо для юшки картопляні бульби. На обробній поверхні очищену картоплю нарізаємо брусочками. Відправляємо їх у киплячу воду. Відразу присаливаем за смаком.
Поки вариться картопля, займемося гречаною крупою. Видаляємо, якщо є в ній, «сторонні» зернятка. Ретельно промиваємо під проточною водою. Вода після промивання повинна стати чистою і прозорою. Відправляємо промиту гречку в каструлю.
Очищаємо моркву, подрібнюємо її теркою. Відправляємо морквину також в каструлю до решти інгредієнтів. Продовжуємо варити суп.
Злегка присаливаем розморожений м’ясний фарш. Формуємо з нього фрикадельки розміром трохи менше волоського горішка. Відправляємо м’ясні заготовки в суп. Варимо до повної готовності всіх інгредієнтів.
Готовий суп приправляємо сушеної зеленню. Досолює за необхідності.
Гречаний суп з м’ясними фрикадельками розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!