Гречаники з фаршем

Гречаники з фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цибуля не додаю, тільки часник, т. к. не встигне просмажиться і буде хрустіти на зубах. Але якщо без неї не можете, то трохи попередньо пригасите на сковорідці до розм’якшення.

Інгредієнти

Гречка в готовому вигляді – 300-400 гр.
Фарш асорті – 800-1000 гр.
Часник – 4 зубки
Яйце – 1 шт.
Сіль, перець – за смаком
Олія – для смаження

Як приготувати Гречаники з фаршем

Дуже рідко, можна сказати, що практично ніколи намагаюся не купувати готовий фарш в магазині. Але все ж бувають моменти, і як всі хто стикався з ним знаєте, що фарш готовий за структурою дуже рідкуватим і тому, щоб не додавати багато борошна, хліба або сухарів для панірування я пропоную використовувати гречку. Смак виходить дуже ніжний, котлетки повітряні, а головне не відразу зрозумієш, що там є гречана каша. Для приготування краще підійде фарш асорті свино-яловичий, він жирніше і гречаники будуть соковитими, не сухими.

Покроковий рецепт


Приготуйте гречку, вона повинна бути розсипчаста. Пропорції стандартні 2 до 1 з водою.
Додайте гречку остиглу, яйце, сіль, перець і часник до фаршу, добре перемішайте. Якщо дуже рідко, то додайте ще трохи гречки. У підсумку фарш м’який повинен бути, але не для ліплення руками і не як на оладки, середня консистенція.


Розігріваємо з олією сковорідку викладаємо ложкою котлети. Обсмажуємо з кожної сторони мо кілька хвилин.
Масла багато не лийте, т. к. фарш магазинний дуже жирний і почне стікати з котлет зайвий жир, будуть готуватися так сказати у власному соку.

Щоб не обсмажувати до почорніння і зберегти соковитість, доводимо до готовності в мікрохвильовій печт на 2-3 хвилини.
Приємного апетиту!