Рідина в процесі варіння сильно википає тому якщо ви не хочете, щоб гречка була суха, бульйону має бути багато.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Гречка – 500 г | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Масло рослинне – 2 ст. л | |
Сіль, приправи – за смаком |
Гречка з м’ясом буде відмінним варіантом ситного і смачного вечері для всієї родини. Ні для кого не секрет, що в гречаній крупі і в яловичині міститься багато заліза, тому це блюдо буде дуже корисно для людей, які страждають анемією. До всього іншого гречка – це дієтичний продукт і підходить тим, хто стежить за своєю фігурою.
Покроковий рецепт
Ставимо каструлю з водою на плиту. Готуємо м’ясо, розморожуємо за необхідності, нарізаємо шматками потрібного розміру. Після закипання води спускаємо м’ясо, додаємо сіль за смаком, знімаємо піну і варимо годину.
Для приготування гречки в цьому рецепті нам необхідний цибулю і моркву, які потрібно почистити, далі слід нарізати цибулю і натерти на тертці моркву.
Як тільки м’ясо звариться, зливаємо м’ясо з бульйоном в окрему ємність. В звільнилася каструлю наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо приправи за смаком. Далі викладаємо м’ясо і тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин під кришкою.
Відміряємо потрібну кількість гречки, промиваємо її. Гречку викладаємо в каструлю рівним шаром, заливаємо бульйоном, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. Як тільки гречка зварилася – страва готова. Приємного апетиту!