Гречка з куркою в духовці
Інгредієнти
Курка – 1 шт | |
Гречка – 300 гр | |
Масло вершкове – 70 гр | |
Йогурт натуральний – 100 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Сіль, спеції – за смаком |
Всім нам доводиться періодично ламати голову, чим нагодувати сім’ю, прийшовши ввечері з роботи. І що б бюджетно і що б особливо не морочитися. А головне забруднити поменше посуду. Тоді цей рецепт, який вам потрібен. Поживний, смачний вечерю в одній формі для запікання.
По часу, витрат 10 хвилин: обробити курку і підготувати маринад. Все інше за вас зробить духовка. А ви можете цілу годину подрімати або подивитися улюблений серіал. Я ще заздалегідь, на вихідних, разделываю курку і заморожую. Потім вранці, перед роботою дістаю з морозилки, і ввечері вже не витрачаю час на оброблення. Ще плюс цієї страви – виходить суперская гречка! По своєму досвіду знаю, що не всі люблять гречку, а особливо діти. Але в цьому рецепті гречка виходить “смак”. Її можна їсти і без курки. Корисне Блюдо і дієтична, низькокалорійна. Для маринаду використовується йогурт. Хто стежить за своєю вагою, саме такий рецепт підійде. Гречка з куркою в духовці.
Покроковий рецепт
Курку розрізати на частини. Змішати йогурт натуральний, сіль і спеції. Цибулю нарізати півкільцями. Курку змішати з йогуртом і цибулею. Маринувати 10-15 хвилин.
Гречку промити і викласти у форму для запікання. Залити склянкою води, зверху викласти шматочки вершкового масла. На гречку викласти курку. Поставити в розігріту духовку. Запікати одну годину при температурі 180 градусів. Блюдо виходить дуже смачним. Особливо гречка. Розсипчаста, просочена вершковим маслом і курячим соком.
Приємного апетиту!