Грецький салат з оливками і домашньою бринзою

Грецький салат з оливками і домашньою бринзою покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Помідори краще брати салатних сортів – вони більш м’ясисті і дають менше соку. Я взяла жовті і червоні – для краси. Ріжемо помідори полукружками, якщо помідори у вас великі, то четвертинками гуртка.

Огірки також ріжемо полукружками, не очищаючи від шкірки. Бажано брати молоді огірки.

Солодкий перець ріжемо уздовж навпіл, очистити від насіння і ріжемо ще раз навпіл уздовж. А далі – на смужки. Перець можна брати будь-якого кольору, красиво буде виглядати помаранчевий, а зелений перець більш ароматний.

Лук наріжемо півкільцями. Важливо, щоб цибуля нарізався в останню чергу, прямо перед додаванням в салат. Тоді з нього не зникнуть корисні речовини і характерний аромат.

Бринзу я беру домашню. Вимочуємо бринзу в холодній воді приблизно годину. Бринзу цілком можна вимочувати, але тоді салат солити не потрібно. Якщо ж бринзу вимочити, а овочі посолити,то смак буде більш рівномірним. Нарізаємо бринзу кубиками, приблизно 1,5 див.

У глибокій мисці добре перемішати і заправити всі овочі. Можна додати трохи спецій, наприклад сушений базилік. Солимо й додаємо оливкову олію.

Викладаємо салат на тарілку, кладемо зверху бринзу. З того моменту, як бринза потрапила в салат, не перемішуємо. В іншому випадку бринза буде кришитися і все це буде виглядати неакуратно.

Зверху рівномірно викладаємо оливки. У мене оливки, фаршировані болгарським перцем, дуже вдале поєднання. Традиційно грецький салат роблять з чорними маслинами, але мені подобається додавати оливки, це надає салату пікантний смак з невеликою кислинкою. Оригінальний грецький салат готовий, приємного вам апетиту!