Цікаве оформлення – привертає увагу до салату як дорослих, так і дітей.
Інгредієнти
Печериці мариновані різані в банку – 320 гр. вага продукту | |
Сир ковбасний копчений – 200 гр. | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник – 2 зубчики | |
Масло рослинне – 3 ст. л . | |
Сметана 15% – 3 ст. л . |
Грибні салати – люблять багато. Незвичайне поєднання печериць і копченого сиру додасть новий смак. А заправка з сметани – особливу ніжність. Страва має успіх на будь-якому святі.
Покроковий рецепт
З банки з грибами зіллємо рідина. Почистимо і вимиємо цибулю і часник. Яйця відваримо круто. Сир звільнимо від упаковки.
Ріпчасту цибулю поріжемо і присмажимо на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додамо гриби і згасимо все до випаровування рідини. Поставимо остигати.
Займемося іншими продуктами. Одне яйце – відкладемо для прикраси. Решта – потремо на дрібній тертці. Так само потрібно натерти сир і часник.
Викладемо наші інгредієнти в салатницю. Остиглі печериці потрібно подрібнити в комбайні або м’ясорубці. Додаємо їх в останню чергу і зверху трохи посолити. Додаємо сметану. Добре вымешаем масу. Вона не повинна вийти занадто рідкою.
Візьмемо плоску салатницю, і викладемо масу, як на фото, формуючи тіло їжачка.
У яйця зрізаємо верхівку і обріжемо по колу – це буде ніс. Очі – з двох полукружьев. Рот – смужок з вареної моркви або болгарського перцю. Інший білок наріжемо брусочками. Зробимо вії і голки. Поставимо охолодитися на 10 хвилин. З радістю, подаємо до столу!