Грибний салат Ситий їжачок з сиром і яйцями

Грибний салат Ситий їжачок з сиром і яйцями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цікаве оформлення – привертає увагу до салату як дорослих, так і дітей.

Інгредієнти

Печериці мариновані різані в банку – 320 гр. вага продукту
Сир ковбасний копчений – 200 гр.
Яйця курячі – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Масло рослинне – 3 ст. л .
Сметана 15% – 3 ст. л .

Як приготувати Грибний салат “Ситий їжачок” з сиром і яйцями

Грибні салати – люблять багато. Незвичайне поєднання печериць і копченого сиру додасть новий смак. А заправка з сметани – особливу ніжність. Страва має успіх на будь-якому святі.

Покроковий рецепт

З банки з грибами зіллємо рідина. Почистимо і вимиємо цибулю і часник. Яйця відваримо круто. Сир звільнимо від упаковки.

Ріпчасту цибулю поріжемо і присмажимо на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додамо гриби і згасимо все до випаровування рідини. Поставимо остигати.

Займемося іншими продуктами. Одне яйце – відкладемо для прикраси. Решта – потремо на дрібній тертці. Так само потрібно натерти сир і часник.


Викладемо наші інгредієнти в салатницю. Остиглі печериці потрібно подрібнити в комбайні або м’ясорубці. Додаємо їх в останню чергу і зверху трохи посолити. Додаємо сметану. Добре вымешаем масу. Вона не повинна вийти занадто рідкою.

Візьмемо плоску салатницю, і викладемо масу, як на фото, формуючи тіло їжачка.


У яйця зрізаємо верхівку і обріжемо по колу – це буде ніс. Очі – з двох полукружьев. Рот – смужок з вареної моркви або болгарського перцю. Інший білок наріжемо брусочками. Зробимо вії і голки. Поставимо охолодитися на 10 хвилин. З радістю, подаємо до столу!