Варіант салату зі шпинату з грибами, беконом і яєчками, який можна подати на сніданок з ранку. Готується всього за 15 хвилин.
Покроковий рецепт
У мисці змішують ложку винного оцту, потім вливають п’ять ложок оливкової олії, додають перець з сіллю. Вийшла салатна заправка.
Обсмажують в рослинному маслі нарізані смужки бекону. Після смаження виймають шумівкою бекон, кладуть на паперовий рушник і дають стекти зайвому жиру.
На тому ж маслі, де смажився бекон смажать цибулю шалот, дуже дрібно порізана, до напівпрозорості. Потім виймають його шумівкою.
Шпинат промивають, дають обсохнути. У глибокій мисці змішують шпинат і порізані гриби. Заправляють приготовленої заправкою (крок 1).
Яйця варять 3-4 хвилини після закипання (не зовсім круто, але щоб і не текли при розрізуванні). Нарізають на кілька частин, клинами.
Шпинат з грибами викладають на сервірувальне блюдо, зверху посипають смаженим беконом, укладають шматочки вареного яйця.
Подавати салат зі шпинату з беконом і яйцями рекомендується відразу. Приємного апетиту!