Смачна і соковита грудинка з рум’яною скоринкою відмінно підійде до закусок і листковим салатом.
Інгредієнти
Куряче філе – 1 шт. | |
Ром темний – 30 мл | |
Імбирний корінь – 2 див. | |
Соєвий соус – 35 мл | |
Мускатний горіх – 1/2 ч. л. | |
Чорний мелений пеерц – 1/2 ч. л. | |
Перець чилі – 1/2 шт. | |
Солодкий болгарський перець – 1 шт. | |
Часник – 4 зубчики | |
Лимон – 50 г |
Грудинка по-карибськи – це легке у приготуванні страва, смак і аромат якого полягає в пряному, гострому і пікантному маринаді. Імбир і гострий перець додають м’ясо гостроту, а ром і соєвий соус роблять м’ясо м’яким і дуже соковитим. Завдяки темного рому м’ясо набуває красиву скоринку і приємний смаковий відтінок. З таким маринадом можна готувати як курячу грудинку, так і інші частини курки. Таке блюдо можна подавати до бутербродів, використовувати для листкових салатів, канапе або як самостійне основне.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Курячу грудинку добре вимити, підготувати всі необхідні спеції і темний ром. Також, потрібно підготувати перцеву заправку.
Відміряти потрібну кількість рома і соєвого соусу. Нашаткувати дрібним кубиком очищений імбир. Очистити від цедри лимона, нарубавши цедру окремо, а м’якоть лимона окремо. Для створення перцевої заправки потрібно перемолоти перець чилі, солодкий перець і часник.
Натерти грудку маринадом і залишити настоюватися на 10 хвилин.
Замариновану курячу грудинку помістити в рукав для запікання і відправити в духовку при 200 градусах приблизно на сорок хвилин. В кінці приготування розрізати пакет, щоб утворилася золотава скоринка.
Готову грудинку нарізати і подавати до столу в якості доповнення до гарнірів, бутербродів або додати в салат. Приємного апетиту!